Ministarstvo nacionalne sigurnosti
+28
jegulja
Damijan
Strahimir Horvat
mskero
loody-chincho
fredrikstadt
Sokre
IVAN RADMAN
Mesko
croknez
Sumski
Sucko
Mario Kamenjak
Antun
Pantelija
Politicar
Azrael
IvanGoodOne
Drzavljanin_x
bbb_kambelovac
Hrvat
nini9
split1700
Prle
mogwaiii
Tomislav
Roby Petric
Kokach
32 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Ministarstvo nacionalne sigurnosti
Ministarstvo nacionale sigurnosti cinili bi:
Ministar nacionalne sigurnosti
Nacelnik Glavnog stozera
Doministar za unutrasnju sigurnost
Duznosti ministra nacionale sigurnosti:
- organizacija obrane
- sigurnost drzave (takeover)
- imenovanje i razresenje Nacelnika GS,Doministra unutarnje sigurnosti
- organizacija logisticke podrska oruzanim snaga
- podnosenje izvjestaja Hrvatskom saboru na pocetku mandata (plan rada)
- podnosenje izvjestaja Hrvatskom saboru na kraju mandata (izvjestaj)
- podnosenje izvanrednih izvjestaja Hrvatskom saboru
Duznost Nacelnika Glavnog stozera:
- organizacija oruzanih snaga
- savjetuje predsjednika u vrijeme ratnog stanja
- razvoj vojne taktike
- razvoj oruzanih snaga
- podnosenje izvjestaja Ministru nacionalne sigurnosti o stanju u oruzanim snagama (jednom tjedno)
- podnosenje izvanrednih izvjestaja po potrebi
Duznost doministra za unutarnju sigurnost:
- unutarnja sigurnost drzave (takeover)
- vrsi nadzor ulaska u stranaca u drzavu
- vrsi nadzor rada stranaka
- podnosenje izvjestaja Ministru nacionalne sigurnosti o stanju sigurnosti u drzavi (jednom tjedno)
Organizacija Glavnog stozera oruzanih snaga
- glavni stozer cine:
a) Nacelnik Glavnog stozera
b) Zapovijednik Zduga - ujedno i Zamjenik Nacelnika Glavnog stozera
c) Zapovijednik Gardijske brigade
d) Zapovijednik Hrvatske Vojske
Oruzane snage NE PRIMAJU PLACU, pristupanje u OS je na dobrovoljnoj bazi,ali duznost svakog gradanina je da brani svoju domovinu.
Osnovna vojna jedinica je VOD
Vod se sastoji od 5 vojnika + zapovijednik voda
1. Hrvatska Vojska
- 2 brigade
- 1 brigada sastoji se od zastupnika u Hrvatskom saboru i gradana koji nisu spremni boriti se u stranim drzavama a strength im je veci od 4.00
- 2 brigada je tkz. Vojno uciliste
- u 2 brigadu ulaze svi vojnici od strength 0 do 4.00
- Vojno uciliste sluzit ce usavrsavanju novih vojnika
- za Vojno uciliste GS ce u suradnji s Ministarstvom obrazovanja izraditi tutoriale kojima ce se sluziti kadeti.
- kadeti po zavrsetku obuke dobit ce nagradu,nagrade ce se propisati daljnjom uredbom
2. Gardijska brigada
- udarna snaga oruzanih snaga
- vojnici koji imaju strength veci od 4.00 i spremni su se seliti u slucaju potrebe
3. Zdrug
- elitna jedinica koja ce biti spremna se rasporediti na bilo koje podrucje u eR u roku 6 sati od slanja zapovijedi za pokret.
- vojnici koji imaju strengh iznad 6.50 i rank Sergeant ili veci i posjeduju Organizaciju (inventar),te su aktivni na HR forumu
- stimulacije ove postrojbe bit ce donesene posebnom uredbom
Organizacija Ureda Doministra za unutrasnju sigurnost
- rad u Uredu Doministra NIJE PLACEN,vec se bazira na dobrovoljnosti i volonterstvu
- ured se sastoji od:
a) Sluzba za imigraciju
- vrsi nadzor ulazaka u drzavu
- podnosi dnevno izvjesce Doministru
b) Nadzorna sluzba
- doministar ce imenovati svog zamjenika i procelnike sluzbi
Ministar nacionalne sigurnosti
Nacelnik Glavnog stozera
Doministar za unutrasnju sigurnost
Duznosti ministra nacionale sigurnosti:
- organizacija obrane
- sigurnost drzave (takeover)
- imenovanje i razresenje Nacelnika GS,Doministra unutarnje sigurnosti
- organizacija logisticke podrska oruzanim snaga
- podnosenje izvjestaja Hrvatskom saboru na pocetku mandata (plan rada)
- podnosenje izvjestaja Hrvatskom saboru na kraju mandata (izvjestaj)
- podnosenje izvanrednih izvjestaja Hrvatskom saboru
Duznost Nacelnika Glavnog stozera:
- organizacija oruzanih snaga
- savjetuje predsjednika u vrijeme ratnog stanja
- razvoj vojne taktike
- razvoj oruzanih snaga
- podnosenje izvjestaja Ministru nacionalne sigurnosti o stanju u oruzanim snagama (jednom tjedno)
Duznost doministra za unutarnju sigurnost:
- unutarnja sigurnost drzave (takeover)
- vrsi nadzor ulaska u stranaca u drzavu
- podnosenje izvjestaja Ministru nacionalne sigurnosti o stanju sigurnosti u drzavi (jednom tjedno)
Organizacija Glavnog stozera oruzanih snaga
- glavni stozer cine:
a) Nacelnik Glavnog stozera
b) Zapovijednik Zduga - ujedno i Zamjenik Nacelnika Glavnog stozera
c) Zapovijednik Gardijske brigade
d) Zapovijednik Hrvatske Vojske
Oruzane snage NE PRIMAJU PLACU, pristupanje u OS je na dobrovoljnoj bazi,ali duznost svakog gradanina je da brani svoju domovinu.
Osnovna vojna jedinica je VOD
Vod se sastoji od 5 vojnika + zapovijednik voda
1. Hrvatska Vojska
- 2 brigade
- 1 brigada sastoji se od zastupnika u Hrvatskom saboru i gradana koji nisu spremni boriti se u stranim drzavama a strength im je veci od 4.00
- 2 brigada je tkz. Vojno uciliste
- u 2 brigadu ulaze svi vojnici od strength 0 do 4.00
- Vojno uciliste sluzit ce usavrsavanju novih vojnika
- za Vojno uciliste GS ce u suradnji s Ministarstvom obrazovanja izraditi tutoriale kojima ce se sluziti kadeti.
- kadeti po zavrsetku obuke dobit ce nagradu,nagrade ce se propisati daljnjom uredbom
2. Gardijska brigada
- udarna snaga oruzanih snaga
- vojnici koji imaju strength veci od 4.00 i spremni su se seliti u slucaju potrebe
3. Zdrug
- elitna jedinica koja ce biti spremna se rasporediti na bilo koje podrucje u eR u roku 6 sati od slanja zapovijedi za pokret.
- vojnici koji imaju strengh iznad 6.50 i rank Sergeant ili veci i posjeduju Organizaciju (inventar),te su aktivni na HR forumu
- stimulacije ove postrojbe bit ce donesene posebnom uredbom
Organizacija Ureda Doministra za unutrasnju sigurnost
- rad u Uredu Doministra NIJE PLACEN,vec se bazira na dobrovoljnosti i volonterstvu
- ured se sastoji od:
a) Sluzba za imigraciju
- vrsi nadzor ulazaka u drzavu
b) Nadzorna sluzba
- doministar ce imenovati svog zamjenika i procelnike sluzbi
Zadnja promjena: Kokach; sub pro 06 2008, 00:06; ukupno mijenjano 11 put/a.
Re: Ministarstvo nacionalne sigurnosti
Odlicno Koky, zakuhava se sve polako, idemo kraju, a to ce tek biti - pocetak
impresivno
Tomislav- Broj postova : 896
eRepublik lokacija : Central Croatia
Registration date : 26.07.2008
vrlo ljepo smišljeno.
jedino mi ovo nije jasno.
Nadzorna sluzba
šta to stranke mogu radit da ugrožavaju nacionalnu sigurnost. i kakve moći će imati nadzorna služba u borbi protiv moguće prijetnje
Nadzorna sluzba
šta to stranke mogu radit da ugrožavaju nacionalnu sigurnost. i kakve moći će imati nadzorna služba u borbi protiv moguće prijetnje
super, here we come
Prle- Broj postova : 483
eRepublik lokacija : Nelsprut
Registration date : 29.06.2008
mogwaiii je napisao/la:vrlo ljepo smišljeno.
Nadzorna sluzba
mogwaiii - nadzor stranaka je bitan jer jedino kroz njih moze doci takeover,pogotovao ako je P predsjednik ne aktivan ili je eUmro.
Takoder najceste sta rade je to da se podijele u vise stranaka i onda na dan izbora udu svi u jednu, s dobrim nadzorom to mozemo izbjeci.
Zadnja promjena: Kokach; pet pro 05 2008, 23:48; ukupno mijenjano 1 put.
"Duznost doministra za unutarnju sigurnost:"
Odlicno.
Za unutrasnjy sigurnost drzave se treba paziti uvijek, ali pogotovo 2 ili 3 dana prije Kongreskih izbora.
Samo sada to jos uvesti...
Odlicno.
Za unutrasnjy sigurnost drzave se treba paziti uvijek, ali pogotovo 2 ili 3 dana prije Kongreskih izbora.
Samo sada to jos uvesti...
Hrvat- Broj postova : 69
eRepublik lokacija : Hrvatska, Slavonija
Registration date : 17.08.2008
Kokach jedna ideja-
Vojna akademija, to bi bilo dobro.Ja trenutno pohađam talijansku dobro su oni to smislili.Ali koliko znam to postoji i u SAD-u ti si sudjelovao u tome , primjeni to i ovdje
sretno , i svaka cast
Vojna akademija, to bi bilo dobro.Ja trenutno pohađam talijansku dobro su oni to smislili.Ali koliko znam to postoji i u SAD-u ti si sudjelovao u tome , primjeni to i ovdje
sretno , i svaka cast
Gost- Gost
Upravo to Zocky,Vojno uciliste bi bila vojna akademija samo sto sam ja upotrebio Hr naziv,tj.RL naziv za akademiju.
Decki nemojte se sramiti dajte te primjedbe i sugestije,vise glava vise zna
Decki nemojte se sramiti dajte te primjedbe i sugestije,vise glava vise zna
Ja nemam nikakvih primjedbi ili sugestija,sve je vrhunski odradeno.
Pocelo je regrutiranje HV-a... procitajte clanak i prijavite se http://www.erepublik.com/en/newspaper/hrvatski-vojnik-179880/1
bbb_kambelovac- Broj postova : 356
eRepublik lokacija : South Dalmatia, Croatia
Registration date : 27.10.2008
Nekoliko misli;
3 mjeseca sam bio bugarski državljanin, i oni su imali određena tjedna primanja za vojnike. Npr. posebno se plaća skill, a posebno čin. Npr. vojnik (private) sa skill 1 bi dobio 5 + 1 novaca, a svaki veći skill i čin bi imao više. Plaće su išle čak do nekih 30 novaca na tjedan za najviše skillove i činove. Ovo je značajna stimulacija novacima kojima svaka lipa kuna život znači. Kod njih je jedino bio problem to što si morao svaki tjedan slati mail zaduženom čovjeku umjesto da on ima popis i sam provjerava. Ovaj dio bi netko od nas trebao biti zadužen da nema jebade s slanjem mailova.
Također, vrlo podržavam odlaske u ratove po svijetu. No također smatram da bi oni koji idu u rat trebali dobiti 2 besplatne zrakoplovne karte od države kako bi što više svojeg novca mogli trošiti na oružje za ratovanje.
Javite mi kaj mislite o ovom.
Hvala.
3 mjeseca sam bio bugarski državljanin, i oni su imali određena tjedna primanja za vojnike. Npr. posebno se plaća skill, a posebno čin. Npr. vojnik (private) sa skill 1 bi dobio 5 + 1 novaca, a svaki veći skill i čin bi imao više. Plaće su išle čak do nekih 30 novaca na tjedan za najviše skillove i činove. Ovo je značajna stimulacija novacima kojima svaka lipa kuna život znači. Kod njih je jedino bio problem to što si morao svaki tjedan slati mail zaduženom čovjeku umjesto da on ima popis i sam provjerava. Ovaj dio bi netko od nas trebao biti zadužen da nema jebade s slanjem mailova.
Također, vrlo podržavam odlaske u ratove po svijetu. No također smatram da bi oni koji idu u rat trebali dobiti 2 besplatne zrakoplovne karte od države kako bi što više svojeg novca mogli trošiti na oružje za ratovanje.
Hvala.
Drzavljanin_x- Broj postova : 22
eRepublik lokacija : Slavonija, Hrvatska
Registration date : 07.12.2008
pomalo s time... nagradivanja ce sigurno biti
Drzavljanin_X je napisao/la:Nekoliko misli;
Hvala.
Tvoj prijedlog je itekako dobar medjutim:
Cijeli plan dijelovanja Ministarstva obrane (koji ukljucuje financiranje svakog vojnika) je izradjen od strane nadleznog ministra stoga smatram kako nema potrebe otvarati raspravu o navedenoj temi.
a mi takve minister jos nemamo
bbb_kambelovac je napisao/la:a mi takve minister jos nemamo
Slazem se, medjutim moram reci kako je trebalo od same najave dolaska Hrvatske napraviti cijelu strukturu dijelovanja ministarstva obrane i uz tim ljudi dovesti ga u jednu vecu razinu.
Dosta se raspravljalo o cijelom projektu, odredjene stavke usuglasavale i u konacnici taj plan ce buduci ministar prevesti u dijelo ma tko to bio.
ono o placanju vojnika je fenomenalna ideja...samo treba iz riječi u djela..
IvanGoodOne- Broj postova : 200
eRepublik lokacija : HRVATSKA...SISAk
Registration date : 19.09.2008
jos nije prosao ni jedan dan, a imamo vec 40 prijavljenih vojnika!!! samo naprijed
Osobno smatram da bi, umjesto izdavanja placa, drzavi zadatak trebao biti osiguravanje najnuznijih sredstava za potrebe vojske. (hrana, ticketi, oruzje)
To bi se moglo ostvariti otvaranjem posebnih tvrtki, financiranih od strane same drzave, koje bi se bavile ISKLJUCIVO proizvodnjom za vojne potrebe.
U tom slucaju, nebi bilo potrebe za izdvajanjem vecih placa za vojnike, jer bi svi troskovi koje vojnik ima bili pokriveni, a placa bi u tom slucaju bila vise simbolican iznos.
To bi se moglo ostvariti otvaranjem posebnih tvrtki, financiranih od strane same drzave, koje bi se bavile ISKLJUCIVO proizvodnjom za vojne potrebe.
U tom slucaju, nebi bilo potrebe za izdvajanjem vecih placa za vojnike, jer bi svi troskovi koje vojnik ima bili pokriveni, a placa bi u tom slucaju bila vise simbolican iznos.
Azrael- Broj postova : 159
eRepublik lokacija : Croatia
Registration date : 15.09.2008
Azrael je napisao/la:Osobno smatram da bi, umjesto izdavanja placa, drzavi zadatak trebao biti osiguravanje najnuznijih sredstava za potrebe vojske. (hrana, ticketi, oruzje)
Potpuno razumna ideja koja doprinosi najvecoj profitabilnosti(po mom misljenju)
Plata-Placa vojnika bi trebala biti u skladu sa mogucnostima drzave to jest trenutnog finansijskog. stanja.U samom pocetku bi to trebalo biti kako Azraek kaze cisto simbolicki,ali kasnije bi se ta simbolika trebala podignuti na jedan visi nivo.
:d..visi nivo..tak i treba...kad se bude imalo..nek se ne stedi..ovdje nema sanader..ne trebamo remenje stezati
Političaru, pretpostavljam da si Bošnjak, i želim ti da se osjećaš ugodno u eHrvatskoj. Nadam se da ćeš biti ponosan član Hrvatskih Oružanih Snaga, barem dok BiH kao državu ne naprave.
Bilo bi dobro da onda HR i BiH ostanu u dobrim odnosima u slučaju da Srbija ili netko drugi pokuša svoju pravdu vršiti na našim prostorima.
Bilo bi dobro da onda HR i BiH ostanu u dobrim odnosima u slučaju da Srbija ili netko drugi pokuša svoju pravdu vršiti na našim prostorima.
IvanGoodOne je napisao/la::d..visi nivo..tak i treba...kad se bude imalo..nek se ne stedi..ovdje nema sanader..ne trebamo remenje stezati
Slažem se. Ako već ne možemo biti sila u stvarnom svijetu, moramo se potruditi biti u eRepubliku. Uz dobru volju i organizaciju, sve je moguće.
Krojimo vlastitu sudbinu za bolje sutra.
Placanje vojske lose je resenje.Zasto?
1. Svota ne moze biti velika
2. Nikad svi ne dobiju novac
3. Novac se treba trositi na oruzje, samo sta to niko ne radi, pa kad dode rat niko nema oruzje, a oruzje postane skupo.
Zato najbolji po meni naci stimuliranja vojnika je doniranje oruzja u vrijeme rata.
Aktivnost se moze pratiti tako,da se vojnik svaki tjedan mora javiti svome zapovjedniku s PM.
3. Novac se treba trositi na oruzje, samo sta to niko ne radi, pa kad dode rat niko nema oruzje, a oruzje postane skupo.
Zato najbolji po meni naci stimuliranja vojnika je doniranje oruzja u vrijeme rata.
Aktivnost se moze pratiti tako,da se vojnik svaki tjedan mora javiti svome zapovjedniku s PM.
kokach stvarno respekt..znas sve i o svemu..tvoje postove valja procitati(valja i od robija i od drugih al tvoji su mi najbolji)..da nisi ti jedan od onih sa Markova trga?
IvanGoodOne je napisao/la:kokach stvarno respekt..znas sve i o svemu..tvoje postove valja procitati(valja i od robija i od drugih al tvoji su mi najbolji)..da nisi ti jedan od onih sa Markova trga?
Kokach je stara mustra, Sef Vijeca Sigurnosti USA pod tri predsjednika...
Kokach je napisao/la:Placanje vojske lose je resenje.Zasto?
1. Svota niti ne mora biti velika, kao sto sam vec rekao, ako je uopce bude, moze biti i cisto simbolicna. Isto tako znam da bi mnogi isli u rat i samo uz pokrivanje troskova, bez neke dodatne place, u svrhu skupljanja exp-a.
2. Ako bi se davao novac, to bi se provodio, kao sto si ti rekao, slanjem pm-a zapovijedniku.
3. Isto tako sam vec prije rekao, da bi se to moglo rijesiti otvaranjem drzavnih tvrtki koje bi proizvodile iskljucivo za potrebe vojske. U njoj bi radili oni sa najvecim skilom, u vrijeme kada bi hitno bila potrebna oruzja.
Azrael- Broj postova : 159
eRepublik lokacija : Croatia
Registration date : 15.09.2008
Slazem se s Kokachom, placanje se uvijek iskomplicira. Kad bi se osiguralo besplatno oruzje za vrijeme rata i moving ticketsi bilo bi dovoljno . Moj prijedlog je i da vojnici dobiju besplatnu hranu za vrijeme rata, mada to ne bi bila losa praksa ni u miru , ali to je sad vec pitanje da li ce ekonomija to moci izdrzati.
a mogu dobivati i darove od drzave da se vrate u normalu nakon rata
koliko je meni poznato, vojska ce dobijati besplatno oruzje, ticketse, a za hranu neznam tocno. novci se nece djeliti, nema smisla. ako recimo dobijete 10 - 20 HRK tjedno, to vama nista ne znaci, ali je za drzavni budzet velika lova
posebno cemo obratiti paznju na to da svaki vojnik opremljen odlazi u boj, tj da se ne dogadja ovo sto se dogadja u americi. da marinci idu ratovat sa q1 oruzjem, i da dobiju samo 3 dnevno. ako dobiju.
trenutno to nije moguce, ali kad se sve uhoda, imacemo malu ali efikasnu vojsku
sve koji su se prijavili u HOS cemo obavjestiti sa ingame porukom kad vas smjestimo u vodove, i dodjelimo vam zapovjednike
posebno cemo obratiti paznju na to da svaki vojnik opremljen odlazi u boj, tj da se ne dogadja ovo sto se dogadja u americi. da marinci idu ratovat sa q1 oruzjem, i da dobiju samo 3 dnevno. ako dobiju.
trenutno to nije moguce, ali kad se sve uhoda, imacemo malu ali efikasnu vojsku
sve koji su se prijavili u HOS cemo obavjestiti sa ingame porukom kad vas smjestimo u vodove, i dodjelimo vam zapovjednike
Slazem se - bez placanja vojske
U USA je placanje vojnika bila muka Kristova, a za nikakvu korist, ionaku su svi imali place po 10 Dolara koji su imali malo veci skill, a ovih 10 USD im nije previse znacilo, osim kaj se gubilo brdo vremena na slanje, brdo love i naravno - pizde materine kad netko slucajno nije dobil lovu...
U USA je placanje vojnika bila muka Kristova, a za nikakvu korist, ionaku su svi imali place po 10 Dolara koji su imali malo veci skill, a ovih 10 USD im nije previse znacilo, osim kaj se gubilo brdo vremena na slanje, brdo love i naravno - pizde materine kad netko slucajno nije dobil lovu...
mogwaiii je napisao/la:sve koji su se prijavili u HOS cemo obavjestiti sa ingame porukom kad vas smjestimo u vodove, i dodjelimo vam zapovjednike
Uh, jedva čekam u vod. Moramo napraviti male snažne vodove. Tako da možemo pomagati mnogima i sticati prijatelje koji će nam sigurno trebati za rušenje rumunjske.
Antun je napisao/la:Uh, jedva čekam u vod. Moramo napraviti male snažne vodove. Tako da možemo pomagati mnogima i sticati prijatelje koji će nam sigurno trebati za rušenje rumunjske.
Je, Hrvatska do Tokija:)
Bojim se da rumunje nećemo u bližem vremenu srušit...
Mario Kamenjak- Broj postova : 965
eRepublik lokacija : Križevci,Hrvatska
Registration date : 01.07.2008
gotcha1234 je napisao/la:Bojim se da rumunje nećemo u bližem vremenu srušit...
Ni u daljem koliko ih ima:)
A još je admin rumunj,kada im dođemo do capitala dogodit će se fatal error 808 i morati će se cijela igra restartat,pa natrag u betu...
Neznam, ja bih organizirao giftanje vojnika, kao sto to ima u UK cini mi se.
Giftanje vojnika ce se organizirati preko Zavoda za Zdravstvo RH.
a zasto ne skinete sa sluzb stranica ustroj vosjke - dakle RL
croknez- Broj postova : 24
eRepublik lokacija : hrvatska
Registration date : 11.12.2008
croknez je napisao/la:a zasto ne skinete sa sluzb stranica ustroj vosjke - dakle RL
Pretpostavljam da nije dovoljno dobar za nas
Mesko- Broj postova : 11
eRepublik lokacija : Hrvatska
Registration date : 11.12.2008
Momci, postoje osobe koje se bave ti problemom, i znam da je ulozeno jako puno truda da sve profunkcionira.
Zato bez ovakvih komentara.
Zato bez ovakvih komentara.
Mesko je napisao/la:croknez je napisao/la:a zasto ne skinete sa sluzb stranica ustroj vosjke - dakle RL
Pretpostavljam da nije dovoljno dobar za nas
Zato sto RL vojska nije isto sto i eR vojska, kao sto ni ratovanja nisu... Tu je dosta specificno, i prema tome se ravnalo, tako imaju i druge drzave. eRepublik nije preslika pravog svijeta, vec se tu stvari razvijaju i prilagodjavaju situaciji u eSvijetu i prema tome se ravna. Dakle, nema utjecaja izvana... Prijedloge dajte Kokachu - on je zaduzen, i dogovorte s njim...
Osvajanje drugih država?Pa zar nije bolje imati jaki bastion male države, nego veliku povrsinu zemlje koju ne mozes braniti te ce biti ugrozena u svakom trenutku? Za pocetak...mislim )
Zadnja promjena: IVAN RADMAN; pet pro 12 2008, 01:51; ukupno mijenjano 1 put.
Da,slazem se kolega s vasim misljenjem,triba se prvo organizirat i ojacat unutar nase svete drzave a za napad i sirenje fala Bogu imamo dara
Sokre- Broj postova : 20
eRepublik lokacija : North Dalmatia
Registration date : 12.12.2008
IVAN RADMAN je napisao/la:Osvajanje drugih država?Pa zar nije bolje imati jaki bastion male države, nego veliku povrsinu zemlje koju ne mozes braniti te ce biti ugrozena u svakom trenutku? Za pocetak...mislim )
Nema ti to previše veze,pogledaj španjolsku.
Mi možemo se pridružit iz južne dalmacije ako treba u bitku u slavoniji,tako je to napravljeno...
gotcha1234 je napisao/la:IVAN RADMAN je napisao/la:Osvajanje drugih država?Pa zar nije bolje imati jaki bastion male države, nego veliku povrsinu zemlje koju ne mozes braniti te ce biti ugrozena u svakom trenutku? Za pocetak...mislim )
Nema ti to previše veze,pogledaj španjolsku.
Mi možemo se pridružit iz južne dalmacije ako treba u bitku u slavoniji,tako je to napravljeno...
Da,logicno..a sta se dogadja ako netko onda napadne južnu dalmaciju u tom momentu,valjda vanjski vojni stratezi to prate ili...?
Bez panike, Hrvatska nece voditi agresivnu politiku i nece ni priblizno napadati druge drzave, barem dok smo tu ja i dobar dio starije ekipe koji su jako dugo cekali Domovinu i kojima ne pada na pamet ulaziti u bilo kakav rizik gubitka ijednog komadica Hrvatske riskirajuci rat...
Zato cemo uci u vojni savez, i ici ratovati u sklopu toga nekud daleko, drugdje, i svatko kome je do fajta moci ce se fajtati - ali tamo negdje drugdje...
Zato cemo uci u vojni savez, i ici ratovati u sklopu toga nekud daleko, drugdje, i svatko kome je do fajta moci ce se fajtati - ali tamo negdje drugdje...
U "osvajačkim pohodima" ,po mom mišljenju treba osvojit Vojvodinu,Boku Kotorsku i Herceg-Bosnu
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Ministarstvo obrazovanja
» Ministarstvo zdravstva
» Ministarstvo Novinarstva
» Ministarstvo rada i socijalne skrbi
» Ministarstvo zdravstva
» Ministarstvo Novinarstva
» Ministarstvo rada i socijalne skrbi
Stranica 1 / 2.