Erepublik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

NE BLACK MARKETU---propada hrv. ekonomija

+3
imekojesepamti
DinoFr
webstartm
7 posters

Go down

NE BLACK MARKETU---propada hrv. ekonomija Empty NE BLACK MARKETU---propada hrv. ekonomija

Postaj by webstartm sub sij 10 2009, 18:37

Ljudi uzimaju food od stranaca preko black marketa,nitko nekupuje u
hrvatskoj...pa se food talozi na stocku , nema se za plaće pa se dize
cijena kruha...posto ima previse kruha firme neuzimaju grain ,talozi se
grain ,rastu cijene...sve jedna velika lančana reakcija...sve
propada...nesto slično se dogadja sa oruzjem ,pustite neka hrv. tvrtke prodaju ensto...zato podrziste clanak za hrvatsku bez black marketa a ujedno
i humanitarnu akciju
www.erepublik.com/en/article/za-na-boljitak--720303/1
i jako kvalitetan članak od presjednika:
www.erepublik.com/en/article/-stanje-na-trzistu-zuti-karton-za-vlasnike-grain-tvrtki--720069/1
webstartm
webstartm

Broj postova : 170
eRepublik lokacija : Croatia
Registration date : 11.12.2008

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248126

[Vrh] Go down

NE BLACK MARKETU---propada hrv. ekonomija Empty Re: NE BLACK MARKETU---propada hrv. ekonomija

Postaj by DinoFr ned sij 11 2009, 10:30

poz ja sam novi u igrici igram vec otprilike 2 tjedna i pohvato sam neke stvari e sad ja imam pitanje.
Na koju foru dignut wellnes ako hrana u hrvatskoj (ne pricam za q1 jer to nikako ne pomaze) dostize cijenu i do 12 HRK a dok su place radnicima od 1 do 4 kn?
Ja znam da bi vi svi htjeli biti bogati i imat para ...ali ako se nesto ne prodaje ne znaci da moras dizat cijenu.
to znaci da ti je proizvod malo preskup za gradane...
Evo primjera.. meni je vellnes 34 placa mi je 4 HRK po poslu gubim 2 wellnesa a Q4 food kosta 12 HRK ....
e sad mene zanima kako da ja dignem wellnes a da istovremeno ne odem na 0 sa novcima ?
DinoFr
DinoFr

Broj postova : 6
eRepublik lokacija : Central Croatia
Registration date : 23.12.2008

[Vrh] Go down

NE BLACK MARKETU---propada hrv. ekonomija Empty Re: NE BLACK MARKETU---propada hrv. ekonomija

Postaj by imekojesepamti ned sij 11 2009, 11:55

DinoFr je napisao/la:poz ja sam novi u igrici igram vec otprilike 2 tjedna i pohvato sam neke stvari e sad ja imam pitanje.
Na koju foru dignut wellnes ako hrana u hrvatskoj (ne pricam za q1 jer to nikako ne pomaze) dostize cijenu i do 12 HRK a dok su place radnicima od 1 do 4 kn?
Ja znam da bi vi svi htjeli biti bogati i imat para ...ali ako se nesto ne prodaje ne znaci da moras dizat cijenu.
to znaci da ti je proizvod malo preskup za gradane...
Evo primjera.. meni je vellnes 34 placa mi je 4 HRK po poslu gubim 2 wellnesa a Q4 food kosta 12 HRK ....
e sad mene zanima kako da ja dignem wellnes a da istovremeno ne odem na 0 sa novcima ?

http://wiki.erepublik.com/index.php/Wellness

uglavnom. ako ides dizat wellness sa hranom nećeš ništa postić. najlakše (najjeftinije) ti je dić wellness tako da odeš u neku regiju koja ratuje i ima q5 bolnicu. na taj način ces dignut oko 36 wellnessa po cijeni od 2 moving ticketa (30-35 kn) sto je manje od 1 kn po wellnessu, sto je jako dobro.

ali da bi uso u rat trebas imat minimalno 40 wellnessa.
http://wiki.erepublik.com/index.php/Moving_tickets
http://wiki.erepublik.com/index.php/Fight
imekojesepamti
imekojesepamti

Broj postova : 239
eRepublik lokacija : Zagreb
Registration date : 09.12.2008

[Vrh] Go down

Postaj by DinoFr ned sij 11 2009, 12:16

ma sve ja to kuzim bio sam ja i u ratu ali sam se malo zenuo jer sam pao ispod 40 u wellnesu i nikako ga dignuti a moram svaki dan raditi i trenirat ..tako da sad jedino pokusavam drzat wellness na ovoj razini kojoj mi je i kupiti kucu kad skupim a onda vidjet kako dalje jer ne isplati mi se sad seliti negdje jer onda moram traziti posao a isto mi je nemogu u rat sa wellnesom ispod 40
DinoFr
DinoFr

Broj postova : 6
Registration date : 23.12.2008

[Vrh] Go down

Postaj by imekojesepamti ned sij 11 2009, 12:35

ne moras svaki dan trenirat. cak bi ti u ovom slucaju preporucio da ne treniras.
mozes giftovima dobit 10 wellnessa.
moj savjet je da ga dignes do 42 sto prije, kupis moving ticket i odes negdje ratovat. naravno ako imas para.
imekojesepamti
imekojesepamti

Broj postova : 239
eRepublik lokacija : Zagreb
Registration date : 09.12.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Exar ned sij 11 2009, 21:27

Situacija s hranom je opet koma.

Jedina dostupna Q1 hrana je češka s cijenom od 2KN. Bojim se da su se naše food kompanije previše opustile kad im toliko na ruku idemo...

Koliko je uopće pala cijena Q1 hrane nakon snižavanja poreza na 1%?
Exar
Exar

Male Broj postova : 40
Registration date : 19.09.2008

[Vrh] Go down

Postaj by rocker-ma uto sij 13 2009, 17:03

pa ne kupuj Q1, nemamo dosta firmi...1.5 HRK je mislim cijena, iako bi ja volio vidjet ovakav raspored:

Q1 - 1.2
Q2 - 2.8
Q3 - 4.3

rocker-ma

Broj postova : 298
eRepublik lokacija : South Dalmatia

[Vrh] Go down

Postaj by don Macky ned sij 18 2009, 17:36

DinoFr je napisao/la:ma sve ja to kuzim bio sam ja i u ratu ali sam se malo zenuo jer sam pao ispod 40 u wellnesu i nikako ga dignuti a moram svaki dan raditi i trenirat ..tako da sad jedino pokusavam drzat wellness na ovoj razini kojoj mi je i kupiti kucu kad skupim a onda vidjet kako dalje jer ne isplati mi se sad seliti negdje jer onda moram traziti posao a isto mi je nemogu u rat sa wellnesom ispod 40

Prijavi se u Registar kriticnog wellnessa i Zavod za zdravstvo ce ti pomoci da dignes svoj wellness

Sve dodatne informacije ces naci na ovom linku:

http://www.erepublik.com/en/article/-registar-kriticnog-wellnessa--722506/1

pozz

voditelj Zavoda

don Macky
don Macky
don Macky

Broj postova : 15
eRepublik lokacija : Croatia Istria-Kvarner
Registration date : 12.12.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Slavko pon sij 19 2009, 19:05

kao hrvatski veleposlanik u njemačkoj, a nakon mnogih natpisa o švercu u crnom tržištu, odlučio sam ga iskoristiti da pomognem hrvatskom gospodarstvu.
kupovao bih hranu u hrvatskoj za što mi je potreban posrednik. molim zainteresirane da mi se jave ili na pm ili u erepubliku.
Slavko
Slavko

Male Broj postova : 47
eRepublik lokacija : Hrvatska

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1247940

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics