Place u eHrvatskoj
+5
Denis Radman (burekcina)
JuniorSoprano
Sumski
Jozek
Selector
9 posters
Place u eHrvatskoj
Gledajte, nemam pojma ako je tema otvarana ranije. Pretpostavljam da je ali ne mogu iz nekog razloga koristit trazilicu pa pisem ovdje.
Dakle, ovo je strasno. Pocetnik dobiva kunu po danu rada sto mu ne pokriva niti troskove q1 food-a. Pa to je stvarno katastrofalno i ne mogu vjerovati da poslodavci nisu u mogucnosti da se to digne.
Pa dovraga valjda je veci welnes svima u interesu a ne da pocetnici pustaju da im tone prema dolje. Posebno me ljute savjeti da se ne trenira sto je zapravo osnovni izvor expirienc-a i price o giftovima kojih ili nema ili su preskupi.
Molim sindikat da hitno nesto poduzme, da se barem minimalne zivotne potrebe zadovolje. Pa nije normalno da se pusti da pocetnici propadaju i da se na njima zaradjuje.
Najgore mi je kad vidim da se u drugim drzavama zaradjuje do 300% vise na istom nivou. Katastrofa !!!
Dakle, ovo je strasno. Pocetnik dobiva kunu po danu rada sto mu ne pokriva niti troskove q1 food-a. Pa to je stvarno katastrofalno i ne mogu vjerovati da poslodavci nisu u mogucnosti da se to digne.
Pa dovraga valjda je veci welnes svima u interesu a ne da pocetnici pustaju da im tone prema dolje. Posebno me ljute savjeti da se ne trenira sto je zapravo osnovni izvor expirienc-a i price o giftovima kojih ili nema ili su preskupi.
Molim sindikat da hitno nesto poduzme, da se barem minimalne zivotne potrebe zadovolje. Pa nije normalno da se pusti da pocetnici propadaju i da se na njima zaradjuje.
Najgore mi je kad vidim da se u drugim drzavama zaradjuje do 300% vise na istom nivou. Katastrofa !!!
Re: Place u eHrvatskoj
Selector je napisao/la:Gledajte, nemam pojma ako je tema otvarana ranije. Pretpostavljam da je ali ne mogu iz nekog razloga koristit trazilicu pa pisem ovdje.
dobijes 20 kn na pocetku sto ti je dovoljno za kupovinu fooda, na skillu 1 si za 2 dana, a na skillu 2 za jos par dana
i tad vec dobijas placu da si mozes priustit food nakon jos malo vremena se dignes na skill 3 i tu imas placu da ljepo zivis na 0, kasnije kad odjdes na skill 4 onda je profit ovdje
nemozes doc i istog dana ocekivat da ces bit u polusu i zarađivat milijarde nejde to tako
Trenutno je hr trziste stabilno od placa, preko hrane do oruzja jedino nevlja grain sektor
Jozek- Broj postova : 233
eRepublik lokacija : Croatia - Slavonia
Registration date : 14.09.2008
Prvo, nitko ne savjetuje da se ne trenira nikad, nego samo u pocetku dok je i 1 wellness jedinica od velike vaznosti, a upravo toliko oduzima jedan trening za koji dobijes 1 exp.- u odnosu na gubitak taj 1 exp. je zanemariv
Drugo, minimalna placa od 1kn je odredjena iz razloga sto svaki novi gradjanin dobije i 20 kn fee, jer ako uzmes u obzir da se skill 1 postize za 2 aktivna dana (placa je oko 2 kn), a za jos 4 dana skill 2 (placa je oko 3 kn), tih 30 kn je dovoljno za osnovne potrebe. Uz Q1 food i rad, dnevni gubitak iznosi 0, dnevno ostaje i oko 1,5 kn za koje svako drugi dan mozes kupiti 1 gift. Sumarno gledano, nakon prvih 6 dana wellness moze iznositi 53- dakle bez gubitka
Uz sve to, pokrenut je projekt Crvenog Kriza za pomoc potrebitima, i Registar Kriticnog wellnessa koji ce se opet vratiti i donirati giftove
Drugo, minimalna placa od 1kn je odredjena iz razloga sto svaki novi gradjanin dobije i 20 kn fee, jer ako uzmes u obzir da se skill 1 postize za 2 aktivna dana (placa je oko 2 kn), a za jos 4 dana skill 2 (placa je oko 3 kn), tih 30 kn je dovoljno za osnovne potrebe. Uz Q1 food i rad, dnevni gubitak iznosi 0, dnevno ostaje i oko 1,5 kn za koje svako drugi dan mozes kupiti 1 gift. Sumarno gledano, nakon prvih 6 dana wellness moze iznositi 53- dakle bez gubitka
Uz sve to, pokrenut je projekt Crvenog Kriza za pomoc potrebitima, i Registar Kriticnog wellnessa koji ce se opet vratiti i donirati giftove
Kakve su ovo gluposti
Nikad ama baš nikad nemojte ne trenirat
Nikad ama baš nikad nemojte ne trenirat
dragi moji, nemojte price pricat
ja sam sinoc sa skilom 1.25 uz koristenje dekodera i welness preko 50 dobio kunu u drzavnoj firmi
jel treba spominjat da je jedino kod bilo mjesta za posao
ja sam sinoc sa skilom 1.25 uz koristenje dekodera i welness preko 50 dobio kunu u drzavnoj firmi
Selector je napisao/la:dragi moji, nemojte price pricat
pa odna otidi radit u drugu firmu
edit: jel jos radis u isto firmi ??
JuniorSoprano- Broj postova : 104
eRepublik lokacija : JAR
Registration date : 18.08.2008
za skill 1 postoji trenutno 6 ponuda(po meni previse placenih) na hr trzistu za skill 2 preko 15
ja kao početnik nisam imao problema sa 1 HRK dnevno
čak sam uspio trošiti pare na gluposti i da nisam trenirao prvih 5-6 dana, food je 1.1 HRK znači da gubiš 10 lipa dnevno, za 10 dana 1 HRK
čak sam uspio trošiti pare na gluposti i da nisam trenirao prvih 5-6 dana, food je 1.1 HRK znači da gubiš 10 lipa dnevno, za 10 dana 1 HRK
Denis Radman (burekcina)- Broj postova : 54
eRepublik lokacija : Croatia
Registration date : 12.12.2008
junior vidis da sam promijenio da dam primjer revolta
a razlog otkaza nije samo nezadovoljstvo placom vec i pm koji sam sinoc dobio u inboxu na jedan moj upit
------
dizzi, zar ne postoji drugaciji nacin da se nadoknade gubici firmi nego da se oduzima ovako opcetnicima a zna se da je dekoder dostupan svima i da time vi debelo bolje radite nego bi trebali bez njega
bas sam promatrao jednu drzavu sinoc gdje je placa pocetnicima 2 i po kune a cijene hrane identicne. to znaci da se sa dvije takve place kupi q1 i q3 skoro a to je prosjecna drzava koju sam nasumce promatrao
meni se frend regao i odma mi rekao da ce ici tamo radit cim dodje na lvl 3.to znaci da cete ga placati dok ne dodje na lvl 3 i onda kad on vama bude trebao nadoknaditi vase gubitke taj isti ce se odseliti
razumjem da nemamo iste uvjete ko i drugi posebno sto se tecaja i resursa tice ali zar je stvarno moguce da riskirate odljev radne snage (a mobilnost je ovdje savrsena) nego da ih privlacite da ostanu ?!?!?!
p.s. burekcina znam i ja to ali opet hmm...
a razlog otkaza nije samo nezadovoljstvo placom vec i pm koji sam sinoc dobio u inboxu na jedan moj upit
------
dizzi, zar ne postoji drugaciji nacin da se nadoknade gubici firmi nego da se oduzima ovako opcetnicima a zna se da je dekoder dostupan svima i da time vi debelo bolje radite nego bi trebali bez njega
bas sam promatrao jednu drzavu sinoc gdje je placa pocetnicima 2 i po kune a cijene hrane identicne. to znaci da se sa dvije takve place kupi q1 i q3 skoro a to je prosjecna drzava koju sam nasumce promatrao
meni se frend regao i odma mi rekao da ce ici tamo radit cim dodje na lvl 3.to znaci da cete ga placati dok ne dodje na lvl 3 i onda kad on vama bude trebao nadoknaditi vase gubitke taj isti ce se odseliti
razumjem da nemamo iste uvjete ko i drugi posebno sto se tecaja i resursa tice ali zar je stvarno moguce da riskirate odljev radne snage (a mobilnost je ovdje savrsena) nego da ih privlacite da ostanu ?!?!?!
p.s. burekcina znam i ja to ali opet hmm...
istina da sam počeo igrati kad je CF bio 50 HRK, pa mi je i ostalo 15 HRK. I trenirao sam od početka i radio. Wellness mi je do jučer bio >50. Sada sam otišao u Rumunjsku radit za puno veću plaću za isti skill. Tamo ću i ratovat kada bude bilo borbi i tako si wellness dizat. Ako i ne bude borbi, imam i za giftove (hrane imam iz eHR) i tako ću zaradit dosta novca pa se vratim u HR s većim skilom za veću plaću i kupovat jeftin food. Ako usfali para i/ili wellnessa otić ću opet u neku državu s boljim plaćama i koja ratuje.
Svim poslodavcima poručujem da izađu sugrađanima u susret, pogotovo početnicima sa malim skillom. Nemojte da se dogodi da nam svi radnici odu u dijasporu nakon 10-ak dana u eHr, pa da i vaše firme propadnu zajedno sa njima jer nema dovoljno radnika, a s time nema ni kupaca. Srušit će nam se ekonomija kao kula od karata.
Treba bit fer i pošten prema radnicima, a ne samo gledat kako utuć šta više golda. Tko uloži u radnika ulaže u svoju kompaniju, valjda vam je to jasno...
Ne budite pohlepni...
Treba bit fer i pošten prema radnicima, a ne samo gledat kako utuć šta više golda. Tko uloži u radnika ulaže u svoju kompaniju, valjda vam je to jasno...
Ne budite pohlepni...
Ante Sunara- Broj postova : 81
eRepublik lokacija : Croatia, South Dalmatia
Registration date : 12.12.2008
Ante Sunara je napisao/la:Svim poslodavcima poručujem da izađu sugrađanima u susret, pogotovo početnicima sa malim skillom. Nemojte da se dogodi da nam svi radnici odu u dijasporu nakon 10-ak dana u eHr, pa da i vaše firme propadnu zajedno sa njima jer nema dovoljno radnika, a s time nema ni kupaca. Srušit će nam se ekonomija kao kula od karata.
Ne budite pohlepni...
Odlicno razmisljas...
Primjera radi u Španjolskoj je minimalna plaća 5.06 ESP, a ESP je jači od kune!
Max Payne- Broj postova : 63
eRepublik lokacija : Hrvatska Slavonija
Registration date : 09.12.2008
Max Payne je napisao/la:Primjera radi u Španjolskoj je minimalna plaća 5.06 ESP, a ESP je jači od kune!
Primjera radi u Norveškoj radim za pola golda dnevno
HrvojeZ je napisao/la:Max Payne je napisao/la:Primjera radi u Španjolskoj je minimalna plaća 5.06 ESP, a ESP je jači od kune!
ja nemam ni priblizno toliko ali brate kad ja vidim da pise HRK i zastavicu iznad ma ne bi je mjenjao ni za sto norveskih
Selector je napisao/la:HrvojeZ je napisao/la:Max Payne je napisao/la:Primjera radi u Španjolskoj je minimalna plaća 5.06 ESP, a ESP je jači od kune!
ja nemam ni priblizno toliko ali brate kad ja vidim da pise HRK i zastavicu iznad ma ne bi je mjenjao ni za sto norveskih
Nisi ekonomičan.