Donacije za bolnicu!
+40
Zmaj000
Antun
Crazy Luka
Djuka
Kiseli Kupus
Lukok
Odo5
John Vorsha
bigman20
Crionics
Azrael
BorKan
MarkoH
Mile
Atlantis101
elessar1977
fredrikstadt
Tomislav
qertz
Goran Popovic
Amdejac
PUNK BIBINJE
Ivica_Ri
Sumski
Nizzde
rocker-ma
Sulla
Zelja
dominik_sk
flem
zubix
Strahimir Horvat
PAAAAAP
zedd1337
Ante Sunara
webstartm
LLuX
Sucko
Darko Krams
Roby Petric
44 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Donacije za bolnicu!
Sumski je napisao/la:Admine mozes odmah otpisat, velika je to steta znam...
Sta se tice nastavka proizvodnje u JARu, moguce je i to ali kako do wooda?
Nemaju ni jednu regiju s woodom, znaci morali bi ici na izvoz iz HR, platiti 20 golda za licence, ili dogovoriti sa stranim kompanijom otkup- cime gube nase firme.
Ako i pokrenemo proizvodnju to moramo napraviti u HR, al prije svega osigurati trziste wooda.
Kako rekoh
Dobra stvar kod raw materijala je sto ih mozes donirati. Tako da nam i domace tvrtke mogu donirati, a mi njima doniramo novac. Sve ide i bez licence.
Sucko je napisao/la:q2 dode 20 golda, q3 50 golda, q4 100 golda, q5 200 golda!
Aha... Znaci ustedimo 70 golda + 390 HRK (wood)
EDIT: Jedino ako ti za ovo pod q3 mislis da je 50G=q2+q3. Zanci da u cijenu od q3 uracunas i cijenu od q2?
ako je tako onda ustedimo: 50 golda + 390 HRK (wood)
Sumski je napisao/la:Admine mozes odmah otpisat, velika je to steta znam...
Sta se tice nastavka proizvodnje u JARu, moguce je i to ali kako do wooda?
Nemaju ni jednu regiju s woodom, znaci morali bi ici na izvoz iz HR, platiti 20 golda za licence, ili dogovoriti sa stranim kompanijom otkup- cime gube nase firme.
Ako i pokrenemo proizvodnju to moramo napraviti u HR, al prije svega osigurati trziste wooda.
Kako rekoh
Q5 bolnici treba 600 wooda dnevno, mi sad na trzistu imamo 5 kompanija s neravnomjerno rasporedjenim radnicima. U idealnim uvjetima tih 5 i jos 2 kompanije s radnicima sa skillom 4 bi proizvodile oko 800 wooda dnevno sto jos nije dovoljno za pokrit cijelo trziste
Vlasnici wood kompanija raspodijelite radnike da imate max. proizvodnju (10 radnika), ostale uputite u druge wood kompanije jer jos ima onih s manje od 10 zaposlenih, to je i vama u interesu jer cete povecat proizvodnju.
https://hrvatska-erepublik.forumcroatian.com/generalna-raspravljanja-o-ekonomiji-f5/uvoz-sirovina-u-horvatsku-t733.htm
Ako je qertz u pravu, onda bi to mogli učiniti za ovu kompaniju u JAR-u, tj. domaće tvrtke koristiti za trening i proizvodnju jeftinih sirovina, a obrazovane radnike slati na jug. Samo ne znam jel ta regija u JAR-u HIGH na drvu ili ne.
Što se tiče napadanje, šansa je stvarno vrlo mala da će nas netko napasti ako uđemo u ATLANTIS, tako da imamo vremena.
Sulla- Broj postova : 43
eRepublik lokacija : Sweden
Registration date : 11.12.2008
nema drva u jar-u
LLuX- Broj postova : 624
eRepublik lokacija : Hrvatska, Slavonija (Os)
Registration date : 06.09.2008
pa meni Prle prodavo svoje drvo koje je proizvodio u Brazilu i tako je bolnica normalno radila i nije bilo problema s tim, moze se i sad tako radit i trebalo bi prebacit radnike ako je moguce ali domaci se nece zaposlit jer imaju vec svoju drzavnu hospital tvrtku
Tomislav- Broj postova : 896
eRepublik lokacija : Central Croatia
Registration date : 26.07.2008
LLuX je napisao/la:nema drva u jar-u
Ah
Tomislav je napisao/la:pa meni Prle prodavo svoje drvo koje je proizvodio u Brazilu i tako je bolnica normalno radila i nije bilo problema s tim, moze se i sad tako radit i trebalo bi prebacit radnike ako je moguce ali domaci se nece zaposlit jer imaju vec svoju drzavnu hospital tvrtku
Ja sam i ciljao na uvoz iz inozemstvam, ali ne putem licenci nego putem donacije. U velikim kolicinama bi mogli dobit i odreden popust.
Da li ce tvrtka biti tvoja(Tomislavova) ili drzavna, ili pola-pola je stvar dogovora. Drzavi nije problem financirati nadogradnju na q5, niti wood, u svakom slucaju.
Jedan postotak bolnice je vec izgraden, podrazumjeva se da ce biti manji kad bude q5.
Mozda ce biti i domacih radnika, no sigurno cemo morati poslat i nase.
U JAR-u nema ponuda za rad u bolnicama, samo kuce. Mozda bi to moglo primamiti i domace radnike.
Ponude poslova u construction(JAR): http://www.erepublik.com/en/human-resources/country-51-domain-constructions-skill-0/1
Cijene hrane su malo vece, neznam koliko bi to utjecalo na place jer neznam ni koliko je Tomislav prije placao radnike.
Cijene hrane u JAR-u: http://www.erepublik.com/en/market/country-51-industry-1-quality-0
placao sam ih masno to ti mogu rec
al gle, mi postavimo oglas i samo onaj glupi Vellos napise clanak i niko nece doc i eto ti ga, jedino kad bi nudili mane place, mislim jos masnije od prijasnjih....
al gle, mi postavimo oglas i samo onaj glupi Vellos napise clanak i niko nece doc i eto ti ga, jedino kad bi nudili mane place, mislim jos masnije od prijasnjih....
Upavo donirao 1 gold za bolnicu.... Jos sam mlad (na eRepublic, ne i u stvarnom zivotu hehe), ali mi se to cinilo jedino ispravno.... i sa tim jednim goldom osjecam da pomazem NASOJ eHrvatskoj... POZDRAV
ajmo svi donirat što više golda za izgradnju bolnice......zašto eHrvatska ne bi imala ono najbolje......q5 bolnica to definitivno jest.....tek sam dobio 5 golda sve sam donirao.......da to što prije napravimo.....
donirajmo...
donirajmo...
Atlantis101- Broj postova : 1
eRepublik lokacija : Northwest Croatia
ljudi ba meni treba da se izvučem iz ove krize sa tvrtkom
al sam nakupovo ovih srečaka uz pomoć splita pa ako ne dobijem ide bolnici ako dobijem ide bolnici u svakom slučaju ide bolnici
al sam nakupovo ovih srečaka uz pomoć splita pa ako ne dobijem ide bolnici ako dobijem ide bolnici u svakom slučaju ide bolnici
Mile- Broj postova : 254
eRepublik lokacija : South Africa, Limpopo
Registration date : 26.10.2008
Malo kasno palim ali i ja donirao.
MarkoH- Broj postova : 55
eRepublik lokacija : Središnja Hrvatska
Registration date : 12.12.2008
You have successfully donated 1 GOLD. The ammount will appear shortly in the Citizen/Organization account.
BorKan- Broj postova : 11
Obavio sam i ja svoju građansku duznost, te donirao 5 golda.
Azrael- Broj postova : 159
eRepublik lokacija : Croatia
Registration date : 15.09.2008
I ja donirah,1 gold. Napadaj škrtosti. Ou well.
Crionics- Broj postova : 9
Registration date : 13.12.2008
qertz je napisao/la:Vec imamo hospital komapnniju q3. Problem je sto je ona
u JAR-u. Ako nagovorimo admina (opet) da ju vrati ustedjet cemo 60
golda. A mozemo zaposljavat i Afrikance i poslat nesto nasih u JAR.
btw., ta kompanija ima 387 wooda. Units: 839.51 / 2000 (valjda se to zove units)
Smao nadogradimo na q5, sto bi iznosilo 40 golda.
Sad neznam da li je drugacije, ali svaka "zvjezdica" bi trebala biti 20 golda. Provjerit cu jos.
387 wooda je cca. 390 HRK, koliko sam vidio iz ovog. Wood mozemo i uvozit iz drugih zemalja.
EDIT:
Neznam koliko u africi kosta wood jer ga trenutno nema, ali mozemo
kombinirati - kupovat nase i strano(najjeftinije)
kad unaprijediš kompaniju ovi uniti se brišu, a i neželim da hrvatska
uloži 300 golda u JAR, bez obzira što je firma Hrvatskog vlasnika...
Znači sada proračun koliko nam golda treba za Q5 u HR...
390 golda za bolnicu
10 000 wooda Q1 cca 10 000 HRK, to je 160 GOLDa, a još će padat, ako uzimamo Q2, dođe malo i manje.
Radnici bi imali oko 200 produkciju, jer sam vidio par ljudi sa boljim construction skilom od 4, koji se uzima za prosjek, znači za 10 dana, da su plaće i 200 HRK(a vjerojatno bi radili i za manje) to je 2 000 HRK što je 30 GOLDa...
Znači 390 + 160 + 30 = 580 GOLDa
Znam da je puno, ali strašna firma u HR bi bila, gospodarstvo bi sa takvim projektom strašno napredovalo. Samo problem je skupljanje novca, hoćemo li uopće toliko i skupiti. Naravno da bi država mogla donirati nekih 100 golda.
rocker-ma- Broj postova : 298
eRepublik lokacija : South Dalmatia
dečki...kroz ova dva tjedna koliko igram eRepublik non stop slušam kako trebamo kupovati hrvatsko i raditi u hrvatskim firmama kako hrvatski novac ne bismo davali strancima nego da hrvatski novac ostane u Hrvatskoj a sada vi tražite da svaki Hrvat da po 1 gold koji će te vi dati strancima a koji smo mi Hrvati teškom mukom zaradili....i nije riječ o malo novca(300 golda)a to je dosta...
bigman20- Broj postova : 4
eRepublik lokacija : Hrvatska
Postoji i ideja da je sami izgradimo. Bolnica nam definitivno treba i ako ne skupimo dovoljno da je sami izgradimo morat ćemo kupovati od stranaca. To je tako baš zbog toga što i je velika cijena. To što mi kao građani svaki dan kupujemo hrvatski kruh su male cifre naspram ovoga.
John Vorsha- Broj postova : 89
eRepublik lokacija : Croatia, Central Croatia
Registration date : 22.09.2008
Decki, mi trebamo jednu bolnicu, nisu to kao sistemi, a to se onda isplati kupiti jednu, ali pravu. U juznoj Dalmaciji, u njoj se borimo kada budemo imali MPP sa nekom zemljom, iz nje se branimo......
bigman20 je napisao/la:dečki...kroz ova dva tjedna koliko igram eRepublik non stop slušam kako trebamo kupovati hrvatsko i raditi u hrvatskim firmama kako hrvatski novac ne bismo davali strancima nego da hrvatski novac ostane u Hrvatskoj a sada vi tražite da svaki Hrvat da po 1 gold koji će te vi dati strancima a koji smo mi Hrvati teškom mukom zaradili....i nije riječ o malo novca(300 golda)a to je dosta...
Da, ovako daš 300 GOLDa i to je to, riješio pitanje za sva vremena, a sad za Q5 bolnicu trebaš cca 600 GOLDa, i još cca 250 za proizvest sljedeću koju ćeš prodat, što nije malo, a za zaradit tih 600 golda, moraš proizvest barem 10 komada i onda imat to kome prodat...nije to tako jednostavno i zato je ova rasprava pokrenuta...
Da se razumijemo, ja sam isto za, ali ne želim da država radi toga propadne i oporavlja se 2 mjeseca...zato su tu iskusni da izvide situaciju.
rocker-ma je napisao/la:
Da, ovako daš 300 GOLDa i to je to, riješio pitanje za sva vremena...
Tu se varaš, svi misle South Dalmatia ne graniči sa niti jednom regijom... Je li netko slučajno skužio da je Srbija najavljena u eRepubliku 2009. I što onda kad bi npr. Srbi odlučili poravnat račune iz RL pa nas napadnu i nekim ludim spletom okolnosti osvoje Sauth Dalmatia? To znači da ćeš trebat imat još jednu Q5 bolnicu, najvjerojatnije u Lici i Gorskom kotaru...
Ante Sunara- Broj postova : 81
eRepublik lokacija : Croatia, South Dalmatia
Registration date : 12.12.2008
lol cak ni najbogatije zemlje svijeta nemaju po dvije q5 bolnice, jednsotavno nije potrebno, samo treba strateski i takticki odlucit gdje cemo ju stavit i gotovo
Ante Sunara je napisao/la:rocker-ma je napisao/la:
Tu se varaš, svi misle South Dalmatia ne graniči sa niti jednom regijom... Je li netko slučajno skužio da je Srbija najavljena u eRepubliku 2009. I što onda kad bi npr. Srbi odlučili poravnat račune iz RL pa nas napadnu i nekim ludim spletom okolnosti osvoje Sauth Dalmatia? To znači da ćeš trebat imat još jednu Q5 bolnicu, najvjerojatnije u Lici i Gorskom kotaru...
Kad Srbija dođe i bude nova kao sada HR, vjerojatno će biti 2 puta slabija nego što smo mi sada, ako ne i više, a tek kad dođe, dotad smo mi sila...ali pazi, to ako im nitko ne napravi takeover, a do toga imaš masu stvari, možemo se obogatit pa slat po 10 vojnika da se treniraju u ratu i slično, tko to zna...ustvari, kad uopće Srbija dolazi?
Donirano
Odo5- Broj postova : 14
eRepublik lokacija : Istria and Kvarner
Registration date : 18.11.2008
Ja donirao 2 golda jer sam trenutno švorc...
Lukok- Broj postova : 270
eRepublik lokacija : Hrvatska,centralna
Registration date : 14.09.2008
Mogla bi doci kao sljedeca zemlja, admin ce svakog mjeseca od sljedece godine dodavati novu zemlju, a ima Srba, oko 20-30 aktivnih
da i pare i zlato sto dobiju u hrvatsku prebacimo
nemozemo ni mi biti toliko moralni valjda
nemozemo ni mi biti toliko moralni valjda
Donirao 1 gold
Kiseli Kupus- Broj postova : 4
eRepublik lokacija : Florida
PAAAAAP je napisao/la:ajmo mi napravit takeover srbije xD
ima nas dosta )
To sam i ja mislio, kolonizirat srbiju
ma to ti meni svejedno, da budem iskren ja sam klinac od 14 godina i ni ne razumijem se tolko u politiku i politicke pojmove, pa tako i u njihove stavove...
xD
znam kolko tolko, ali tu sam da naucim :O
xD
znam kolko tolko, ali tu sam da naucim :O
Evo mene s snovom idejom. Zašto nebi bolnicu kupili a defence pravili za sebe? Isto ide wood, samo defence se traži jedno 5-6 puta više nego bolnica...bolnicu kupimo Q5, a defence gradimo Q4, to se lakše proda, i s tim se financiramo.
Ante Sunara je napisao/la:rocker-ma je napisao/la:
South Dalmacija ne graniči sa Srbijom, vec samo Slavonija, tj. bude graničila
Djuka- Broj postova : 143
Registration date : 09.12.2008
Tko je rekao upoce da ce nas Srbi napasti?
South Dalmacija je Juzna Dalmacija, kud ce oni graniciti sa Srbijom, lol, to je zadnja regija koja bi mogla graniciti sa njima.
South Dalmacija je Juzna Dalmacija, kud ce oni graniciti sa Srbijom, lol, to je zadnja regija koja bi mogla graniciti sa njima.
Mi možemo kupiti bolnicu u bilo kojoj zemlji koja je ponuđena na tržištu, ili?
Jer baš gledam u Iranu se prodaje bolnica Q4 za samo 89 golda!
Kupimo tu bolnicu i počnemo raditi defence s. u Slavoniji ili di već. A kasnije se napravi upgrade bolnice jer trenutno još nije hitno.
Ovo je prijedlog bez računice jednog početnika .
Jer baš gledam u Iranu se prodaje bolnica Q4 za samo 89 golda!
Kupimo tu bolnicu i počnemo raditi defence s. u Slavoniji ili di već. A kasnije se napravi upgrade bolnice jer trenutno još nije hitno.
Ovo je prijedlog bez računice jednog početnika .
Gle zaista. Ne moze se kupiti bolnica u drugoj zemlji, morali bi je oni izvoziti u Hrvatsku.
Sucko je napisao/la:Gle zaista. Ne moze se kupiti bolnica u drugoj zemlji, morali bi je oni izvoziti u Hrvatsku.
Dakle, trebalo bi se spustiti porez za bolnice i dogovoriti s njima. To ne bi trebao biti neki problem, ne? Jedino bi se trebalo požuriti dok nije netko kupio to. Ali kako se ne možemo govoriti...
Sucko je napisao/la:Gle zaista. Ne moze se kupiti bolnica u drugoj zemlji, morali bi je oni izvoziti u Hrvatsku.
Npr. ja je kupim, država mi donira lovu i ja doniram državi bolnicu...neš ti procedure...a ti ili Roby to možete odraditi bez problema, imate moving kompanije, dva ticketa za sebe, lovu iz države damo nekom od vas i sve 5...izglasamo u roku odmah...
Nije mi jasno zašto vi glavešine (kongresmeni, predsjednik i tko još već) ništa ne poduzimate da se kupi ta bolnica Q4 za samo 89 golda!? Dok netko nije već kupio. Pa zar nije to najisplativije nego da idemo gradit sami i potrošimo barem duplo više golda i vremena. A ostatak golda se opet može iskoristiti za nešto pametno
Sucko je napisao/la:Pogledaj raspravu na Uredu Kongresa o bolnici, pa ce ti biti jasno.
Aha, nisam vidio to. A onda ok, čini se dobra ideja.. Sam da se to ubrza malo, vrijeme ide..
Djuka je napisao/la:Sucko je napisao/la:Pogledaj raspravu na Uredu Kongresa o bolnici, pa ce ti biti jasno.
Aha, nisam vidio to. A onda ok, čini se dobra ideja.. Sam da se to ubrza malo, vrijeme ide..
Ima vremena ne brini, a i da napravimo bolnicu do 6.1. je nemožemo kupiti, a praktički nam ne treba do 23.1.
MA sve ce to biti OK... Vjeerujem ja u nase vodje i nas narod... Vec cemo se mi dogovoriti oko svega i imat cemo tu bolnicu...
Ja mislim da bi trebalo Q5 u dalmaciju i to je to! Znam da bi potaklo gospodarstvo da ju sami radimo ali ne isplati se jer nam treba samo -1-!
Zasto ne Q4? Ako napravimo Q4 imat cemo stalno na umu kad cemo ju nadograditi na Q5? A evo recimo puno ljepse izgleda nekom strancu nabijati Xp u zemlji sa Q5 nego Q4, to je jednostavno psiha!
Ovo je jedinstvena stvar i mislim da ne bi trebali stediti ali opet se ne previse razbacivati!
...Ja sam jucer poceo igrati i imam manje od 10 kn tako da ja nazalost necu moci sudjelovati u financiranju jos 29 dana dok ne dobijem hard worker medal!
Zasto ne Q4? Ako napravimo Q4 imat cemo stalno na umu kad cemo ju nadograditi na Q5? A evo recimo puno ljepse izgleda nekom strancu nabijati Xp u zemlji sa Q5 nego Q4, to je jednostavno psiha!
Ovo je jedinstvena stvar i mislim da ne bi trebali stediti ali opet se ne previse razbacivati!
...Ja sam jucer poceo igrati i imam manje od 10 kn tako da ja nazalost necu moci sudjelovati u financiranju jos 29 dana dok ne dobijem hard worker medal!
Crazy Luka- Broj postova : 3
Registration date : 29.12.2008
Rade se 2.
Vec sam nasao 5000 Q2 wooda po cijeni od 70 golda za prvu bolnicu, a wood za drugu bolnicu cemo vjerojatno sami proizvesti (dok se bude gradila prva bolnica).
Vec sam nasao 5000 Q2 wooda po cijeni od 70 golda za prvu bolnicu, a wood za drugu bolnicu cemo vjerojatno sami proizvesti (dok se bude gradila prva bolnica).
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.