Reorganizacija vojske
+15
David K
junkie doll
jure1911
Hrvoje Primarius
Sucko
Sleepwalker
Pantelija
Lukok
nobus
metak
goran20
IvanGoodOne
Kokach
Mario Kamenjak
Sivi_Sokol
19 posters
Stranica 1 / 1.
Reorganizacija vojske
Pogriješili ste kod sastavljanja vojske. Krivo ste sastavili postrojbe. Ja imam vojno iskustvo i mogu vam predloziti kako bi to trebalo izgledati.
Sivi_Sokol- Broj postova : 11
eRepublik lokacija : Central Croatia
Registration date : 11.12.2008
Re: Reorganizacija vojske
Glavni stožer bi se dijelio na stožer za regularnu vojsku, stožer za domobranstvo i stožer za specijalne postrojbe. S time da bi stožer za reguralnu vojsku odgovarao glavnom stožeru, stožer za specijalne postrojbe bi odgovarao direktno ministarstvu obrane i stožer za domobranstvo bi odgovarao samo hrvatskom narodu i nikome drugome. Domobranstvo bi slušalo vijeće predstavnike hrvatskog naroda koji bi bili birani na 1 godinu. Vijeće bi bilo sastavljeno od 5 članova.
U domobranstvo bi išli dragovoljci, bivši pripadnici regularne vojske i specijalnih postrojbi.
Bome odlične ideje!
Mario Kamenjak- Broj postova : 965
eRepublik lokacija : Križevci,Hrvatska
Registration date : 01.07.2008
Hmm,neznam koju vojsku si ti sluzio ali u RL u HV imas zapovjednistva za kopnenu vojsku,zrakoplovstvo i mornaricu a ne stozere.
Druga stvar u RL vojska je postavljenja piramidalno,znaci nizi casnik odgovara vise casniku i tako do predsjednika koji jedini ima pravo postavljati i razrijesavati vojne zapovjednike,a nikakvo vijece.Domobranstvo bi po trebi trebalo dobivati naredbe od vijeca(ako imas kao sto pises vojno iskustvo onda je ovo dvostruka linija zapovijedanja vijece-stozer) i odgovarati hrvatskom narodu,sta onda bi refernedumom postavljali zapovjednika.Treca stvar ovo nije RL tako da nemozemo direktno preslikati organizaciju OS,jer bi bilo previse ljudi ukljuceno u "liniju zapovijedanja" i naredbe bi se "izgubile".
Druga stvar u RL vojska je postavljenja piramidalno,znaci nizi casnik odgovara vise casniku i tako do predsjednika koji jedini ima pravo postavljati i razrijesavati vojne zapovjednike,a nikakvo vijece.Domobranstvo bi po trebi trebalo dobivati naredbe od vijeca(ako imas kao sto pises vojno iskustvo onda je ovo dvostruka linija zapovijedanja vijece-stozer) i odgovarati hrvatskom narodu,sta onda bi refernedumom postavljali zapovjednika.Treca stvar ovo nije RL tako da nemozemo direktno preslikati organizaciju OS,jer bi bilo previse ljudi ukljuceno u "liniju zapovijedanja" i naredbe bi se "izgubile".
Zadnja promjena: Kokach; čet pro 11 2008, 10:45; ukupno mijenjano 1 put.
evo ga...mislim Kokach da te nema..trebalo bi te izmisliti..
ajde sad malo prokomentiraj moj prijedlog
ajde sad malo prokomentiraj moj prijedlog
IvanGoodOne- Broj postova : 200
eRepublik lokacija : HRVATSKA...SISAk
Registration date : 19.09.2008
PREDSJEDNIK-Ministar obrane-glavni zapovjednik
to je prvi trokut sa njih se prenose na zapovjednike svake brigade,a oni dalje na zapovjednike svakog voda
moj prijedlog
to je prvi trokut sa njih se prenose na zapovjednike svake brigade,a oni dalje na zapovjednike svakog voda
moj prijedlog
Gost- Gost
link sa vikipedija za primjer...
možda posluži kod organizacije...
http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_vojska
možda posluži kod organizacije...
http://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_vojska
goran20- Broj postova : 6
eRepublik lokacija : Croatia - Central
malo mi je predugo za pisati zapovjedništvo ovoga i onoga, domobranstvo ne bi bilo podložno predsjedniku nego bi imalo svojeg vrhovnog zapovjednika koji bi odgovarao vijeću. Domobranstvo bi radilo isključivo za interese hrvatskog naroda a ne za interese nekih osoba na položaju
Sivi_Sokol je napisao/la:malo mi je predugo za pisati zapovjedništvo ovoga i onoga, domobranstvo ne bi bilo podložno predsjedniku nego bi imalo svojeg vrhovnog zapovjednika koji bi odgovarao vijeću. Domobranstvo bi radilo isključivo za interese hrvatskog naroda a ne za interese nekih osoba na položaju
Nisu te oni bas dobro shvatili, ali interesantna ideja. Mozda u samome startu se ne vidi njena prednost, ali korisna ako unutar vojske djeluje nekoliko frakcija sa razlicitim interesima (koji mozda nisu interes naroda)
metak- Broj postova : 6
eRepublik lokacija : Sjeverozapadna Hrvatska
Registration date : 12.12.2008
Sivi_Sokol je napisao/la: stožer za domobranstvo bi odgovarao samo hrvatskom narodu i nikome drugome.
da, ali predsjednik je izabran od hrvatkog naroda, stoga on predstavlja narod, mislim da ova ideja nije dobra jer bi imali više vojska koje onda ne bi ni morale imati isto mišljenje niti raditi za istu stvar, zapravo imali bi paravojsku, a postojanje paravojske nije dobro ni za jednu organiziranu zemlju.
nobus- Broj postova : 92
eRepublik lokacija : UK
Registration date : 05.08.2008
Samo da pitam kada se može očekivati da ću dobiti obavijest o vodu i zapovjedniku budući da na onaj pdf nemogu pisati.
Lukok- Broj postova : 270
eRepublik lokacija : Hrvatska,centralna
Registration date : 14.09.2008
Lukok radi se na tome, uskoro ce ti se javiti zapovjednik voda pa ces sve saznati
Sivi_Sokol je napisao/la:Pogriješili ste kod sastavljanja vojske. Krivo ste sastavili postrojbe. Ja imam vojno iskustvo i mogu vam predloziti kako bi to trebalo izgledati.
od kud tebi vojno iskustvo sa 16 god?
proučavam vojnu doktrinu i imam debele veze u vojsci pa sam imao prilike učiti neke stvare koje uči profesionalna vojska
Ljudi daj pokusajte svatiti tri osnovne stvari.
Prva - organizacija oruzanih snaga u stvarnom zivotu ne moze se doslovno kopirati u eR
Druga - maksimalno se moraju smanjiti razine zapovijedanja,jer samo jedna osoba neka nebude on line 2 dana i zapovijed se ne "spusti" do nizih razina sve pada u vodu.
Treca - Ne mozemo imati dvije linije zapovijedanja (vijece - stozer)
to bi bio kaos
Prva - organizacija oruzanih snaga u stvarnom zivotu ne moze se doslovno kopirati u eR
Druga - maksimalno se moraju smanjiti razine zapovijedanja,jer samo jedna osoba neka nebude on line 2 dana i zapovijed se ne "spusti" do nizih razina sve pada u vodu.
Treca - Ne mozemo imati dvije linije zapovijedanja (vijece - stozer)
to bi bio kaos
finta je u tome da bi bile 2 vojske: jedna regularna i druga dobrovoljna. dobrovoljna bi radila samo za dobrobit hrvatskog naroda
Imas fine savjete, no nije sve tu kao u RLu, kada malo skupis isukstva jos uerepubliku, biti ces jos od vece koristi.
zasto ovo opce raspravljate ako ionak nije ko u RL.
ovdje je sve simplificirano
ovdje je sve simplificirano
Hrvoje Primarius- Broj postova : 109
nema dvostruke linije zapovjedanja. svi ćemo u haag!
Organizirajmo vijeće nacionalne sigurnosti
Organizirajmo vijeće nacionalne sigurnosti
Koliko sam shvatio problematiku,bilo kakav ustroj vojske nije upitan dokle god budu na vlasti naši ljudi (pod naši smatram uvijek domoljubne)...Teoretski,dvostruka linija može dovesti i do lokalnih sukoba ako se pojedinci iz vrha vlasti raziđu,ali ono što je nabitnije po meni je iznaći način da dotepence što je više moguće udaljimo od izvora moći u našoj državi i da im totalno otežamo ambicije bilo kakvih takeovera.
junkie doll- Broj postova : 24
eRepublik lokacija : central
Registration date : 12.12.2008
U tome je stvar. Domobrani bi bili vojska koja bi u slučaju da stranci preuzmu vlast preuzela na sebe zadatak ponovnog vraćanja Hrvata na vlast.
super ideja mada bi ju još malo trebalo razraditi,npr.domobranstvo bi bilo kao neka zasebna vojska ko u ndh-u,ali to sve ipak treba biti povezano i odgovarati podjednako državnom vrhu i vijecu naroda
David K- Broj postova : 27
eRepublik lokacija : Croatia
Registration date : 13.12.2008
Oprosti, ali tek smo krenuli u samu organizaciju, i neke stvari jos nisu ni profunkcionirale, a ti bi ih vec mijenjao.
Pusti prvo da se trenutni sustav ustabili, i da vidimo kako ce funkcionirati, pa tek onda krenimo u reformu.
Pusti prvo da se trenutni sustav ustabili, i da vidimo kako ce funkcionirati, pa tek onda krenimo u reformu.
Azrael- Broj postova : 159
eRepublik lokacija : Croatia
Registration date : 15.09.2008
kada se stvari ustale, ne bi bilo loše razmotriti ustroj domobranstva, u slučaju osvajanja naše zemlje, tako bi se lakše branili
suhopoljac- Broj postova : 42
eRepublik lokacija : Croatia, Slavonia
Registration date : 09.01.2009
pod ovim da bi radila samo za dobrobit hrvatskog naroda mislis sto ?Sivi_Sokol je napisao/la:finta je u tome da bi bile 2 vojske: jedna regularna i druga dobrovoljna. dobrovoljna bi radila samo za dobrobit hrvatskog naroda
sta bi ova regularna radila na stetu?
predpodstavljam da na prvo pitanje imas odgovor da nebi ratovala po drugim zemljama?
kako bi onda dobrovoljna vojska preuzela na sebe obranu ako bi regularna imala superioran skill steknut ratovanjem po drugim zemljama (ciji je krajnji cilj nabijanje skilla za obranu hrvatske ne tudji interesi) ?
mislim da nam netreba podjela u vojsci, treba stvari posloziti jednostavno i sto kraci zapovjedni lanac uvesti , regularna vojska - cilj sto vise ratovati i podici skill, ostali kojima su interesi politika, ekonomija ce se ionako prilkljuciti ako hrvatska bude napadnuta a dotle je dovoljno da bar treniraju svaki dan, te da odu u koji rat kada sklopimo mpp.ove
Stranica 1 / 1.