Investiranje i burza vrijednosnica
+11
jegulja
qertz
Antimon
Prle
LLuX
Roby Petric
Sumski
Azrael
Tomislav
Mile
Exar
15 posters
Stranica 1 / 1.
Investiranje i burza vrijednosnica
www.erepublik.com/en/forum/topic/79860/shares-investments-partnership-offers/1
Odlična stvar! Negdje sam naišao da se spominje i otvaranje burze preko koje bi se moglo kupovati i prodavati dionice poduzeća. Na taj način poduzeća dobiju potreban kapital kojeg onda mogu uložiti u poboljšanje kvalitete, a investitori dobiju dividendu ovisno o udjelu u kompaniji!
Ima li itko detaljnije informacije o toj možebitnoj burzi? Stvar je prilično komplicirana, ne samo da treba odrediti vrijednost pojedine dionice i količina istih već treba postojati sustav koji će nadzirati čitavi mehanizam (HANFA )
Odlična stvar! Negdje sam naišao da se spominje i otvaranje burze preko koje bi se moglo kupovati i prodavati dionice poduzeća. Na taj način poduzeća dobiju potreban kapital kojeg onda mogu uložiti u poboljšanje kvalitete, a investitori dobiju dividendu ovisno o udjelu u kompaniji!
Ima li itko detaljnije informacije o toj možebitnoj burzi? Stvar je prilično komplicirana, ne samo da treba odrediti vrijednost pojedine dionice i količina istih već treba postojati sustav koji će nadzirati čitavi mehanizam (HANFA )
Exar- Broj postova : 40
eRepublik lokacija : Central Croatia
Registration date : 19.09.2008
Re: Investiranje i burza vrijednosnica
Ja sam se već skoro pa dogovoril sa bbb kameblovcom da kupujem 3,25 posto njetove tvrtke sa oružjem
Mile- Broj postova : 254
eRepublik lokacija : South Africa, Limpopo
Registration date : 26.10.2008
Ima dakle interesa za takvo što, super!
Našao sam više informacija o budućoj burzi, zove se ERX, ima o njoj na www.myerepublik.com kao i www.myerepublik.com/forum/index.php?topic=123.0
Još ćemo se načekati kako stvari stoje... Do tad se udjeli mogu kupovati po dogovoru i nadat se najboljem
Našao sam više informacija o budućoj burzi, zove se ERX, ima o njoj na www.myerepublik.com kao i www.myerepublik.com/forum/index.php?topic=123.0
Još ćemo se načekati kako stvari stoje... Do tad se udjeli mogu kupovati po dogovoru i nadat se najboljem
Exar- Broj postova : 40
Registration date : 19.09.2008
ta burza je incijativa obicnih ljudi ne admina sto znaci da sumnjam da ce bit osnovana u erepu
sustav vrijednosica bi bio dobar al bi to sve ipak bilo komplicirano
sustav vrijednosica bi bio dobar al bi to sve ipak bilo komplicirano
Tomislav- Broj postova : 896
Registration date : 26.07.2008
tomislave burza dolazi u 12. mjesec , trebala je vec doci ali znas admine.
inace taj myerepublik.com odrzava forconin a za njega mogu rec RESPECT iako mi nije drag
mislim da ce burza donit jednu veliku promjenu , ali pitanje kakva ce bit jer admini svaki dan nesto useru pa da ne bi i to
inace taj myerepublik.com odrzava forconin a za njega mogu rec RESPECT iako mi nije drag
mislim da ce burza donit jednu veliku promjenu , ali pitanje kakva ce bit jer admini svaki dan nesto useru pa da ne bi i to
Gost- Gost
Burza je definitivno dobra ideja, jer građani mogu aktivnije sudjelovati u samoj igri, ako imaju vjestina mogu lakse zaraditi, isto tako manji je rizik nego kod otvaranja vlastite tvrtke, te bi IMO burza poboljsala "feeling" igre
Azrael- Broj postova : 159
eRepublik lokacija : Croatia
Registration date : 15.09.2008
Go for it!!!
Unijela bi novi nacin obrtanja novca, sta svakako nedostaje. Razvili bi se i novi segmenti igre, npr. tiskovine koje mogu pratiti dogadjanja na burzi, a mozda adminima olaksa odluku da napokon ukinu kupnju golda, jer se analize i izvjesca s burze mogu lako naplatit kao gadget.
Unijela bi novi nacin obrtanja novca, sta svakako nedostaje. Razvili bi se i novi segmenti igre, npr. tiskovine koje mogu pratiti dogadjanja na burzi, a mozda adminima olaksa odluku da napokon ukinu kupnju golda, jer se analize i izvjesca s burze mogu lako naplatit kao gadget.
Sumski je napisao/la:Go for it!!!
Jesi nadobudan, kak smo i mi bili do prije V1:)
Super razmisljas, ali neke nas je takvo razmisljanje ubilo kad smo skuzili da imamo posla s - adminima...
Inace, zaboravi ukidanje kupnje golda, to se nikad nece dogoditi, jer je to nacin financiranja projekta eRepublik (i osobno podrzavam to, za razliku od drugih)
Roby Petric je napisao/la:Sumski je napisao/la:Go for it!!!
Jesi nadobudan, kak smo i mi bili do prije V1:)
Super razmisljas, ali neke nas je takvo razmisljanje ubilo kad smo skuzili da imamo posla s - adminima...
Inace, zaboravi ukidanje kupnje golda, to se nikad nece dogoditi, jer je to nacin financiranja projekta eRepublik (i osobno podrzavam to, za razliku od drugih)
ja npr, nije da podrzavam jer stvarno ak netko ima novaca za bacanje (doslovno), stvara mu ogromnu prednost
ali također nikada necu osuditi kupovanje golda jer bez toga nema erepubika :S
u svim net igrama imate tako nesto
LLuX- Broj postova : 624
eRepublik lokacija : Hrvatska, Slavonija (Os)
Registration date : 06.09.2008
Kupovanje golda je, kao sto su mnogi vec rekli, nadasve potrebno za daljni razvoj i napredak erepublika.
Sama igra nikoga direktno ne prisiljava na kupnju golda, a buduci da se on moze dobiti u igri, ne vidim zasto se oko toga stvaraju toluiki problemi.
Istina je da ce oni koju kupuju gold imati laksi pristup nekim stvarima, ali isto tako nitko nemoze samo goldom previse postici, jer je vecina dodatnih opcija dostupna tek s vecim levelom, te se tako donekle uvodi kontrola, pa tako nitko nemoze jednostavno nakupovati golda i poceti divljati okolo, a jucer je poceo igrati.
Sama igra nikoga direktno ne prisiljava na kupnju golda, a buduci da se on moze dobiti u igri, ne vidim zasto se oko toga stvaraju toluiki problemi.
Istina je da ce oni koju kupuju gold imati laksi pristup nekim stvarima, ali isto tako nitko nemoze samo goldom previse postici, jer je vecina dodatnih opcija dostupna tek s vecim levelom, te se tako donekle uvodi kontrola, pa tako nitko nemoze jednostavno nakupovati golda i poceti divljati okolo, a jucer je poceo igrati.
Azrael- Broj postova : 159
eRepublik lokacija : Croatia
Registration date : 15.09.2008
Mozda zvucim nadobudno al definitivno nisan naivan.
Jasna stvar je da su pokrenuli cijeli projekt zbog love, al to se moze i drugacije izvest da se ne utjece direktno na napredak, samo sta zasad nemaju dovoljan broj korisnika koji bi kupovao gadgete.
Da neduzim...jedina prednost je stavljanje vece kolicine golda na trziste i poticaj ekonomije, al tome ce se jednom morat stat u kraj jer ta ukupna kolicina golda takodjer diktira razvoj trzista.
Jasna stvar je da su pokrenuli cijeli projekt zbog love, al to se moze i drugacije izvest da se ne utjece direktno na napredak, samo sta zasad nemaju dovoljan broj korisnika koji bi kupovao gadgete.
Da neduzim...jedina prednost je stavljanje vece kolicine golda na trziste i poticaj ekonomije, al tome ce se jednom morat stat u kraj jer ta ukupna kolicina golda takodjer diktira razvoj trzista.
Uzmi u obzir da se gold ne gomila samo, vec mnogo ga i izlazi van kroz otvaranja tvrtki, upgrejdove, licence, po novome i kandidacije za predsjednike, etc...
ma po mom misljenju se ovaj zlatni standard treba ukinut znaci rjesit se zlata i kreirat novcano trziste kakvo je i u rlu
Tomislav- Broj postova : 896
Registration date : 26.07.2008
Tomislav je napisao/la:ma po mom misljenju se ovaj zlatni standard treba ukinut znaci rjesit se zlata i kreirat novcano trziste kakvo je i u rlu
kako bi admini imali profita onda?
Prle- Broj postova : 483
eRepublik lokacija : Nelsprut
Registration date : 29.06.2008
najvise na wellness packoveRoby Petric je napisao/la:Uzmi u obzir da se gold ne gomila samo, vec mnogo ga i izlazi van kroz otvaranja tvrtki, upgrejdove, licence, po novome i kandidacije za predsjednike, etc...
Gost- Gost
zocky sry šta idem offtopic
ali na čijoj si strani u ovom ratu u norveškoj
ali na čijoj si strani u ovom ratu u norveškoj
na ruskoj strani je
Antimon- Admin
- Broj postova : 42
eRepublik lokacija : Central Croatia, Croatia
Registration date : 12.08.2008
Sumski je napisao/la:Mozda zvucim nadobudno al definitivno nisan naivan.
Nisam ja mislil nist lose, dapace, na mislim ni da si naivan, daleko od toga. Ali cijeli jedan zaokret prestanka prodaje golda preko PayPala je prakticki nemoguc, jer ispod iza onog kaj mi nazivamo admini u RL-u stoji ekipa ili tim od 20-ak ljudi, stalno ili honorarno zaposlenih, koji imaju sredstva financiranja kroz investicije i koji moraju osmisliti svoja nova sredstva financiranja da bi dugorocno opstali i ocuvali i projekt i place. Mijenjati cijeli sustav koji su si zamislili, sad je prakticki nemoguce, ja to osobno znam jer radim na takvim projektima. S druge strane je i nepotrebno jer kolicina Golda koji udje u igru kupnjom, izlazi van iz opticaja na drugoj strani kak smo i napisali. Izmisle li kakve dodatke, oni ce ih samo dodatno i naplacivati, nista drugo.
Kaj se tice trzista vrijednosnicama, to je dosta zajebano podrucje u eRepubliku, jer je razvijeno od trece strane, ili ako se zeli tako, nije razvijeno od strane admina. eR nema nikakvu funkciju zakonske zastite dionicara u tom slucaju, a najveca opasnost tu prijeti od toga da "dionicka drustva" postanu neaktivna ili propadnu na taj nacin (tesko da ce koje bankrotirati u pravom smislu rijeci kao u RL, ali ako vlasnik accounta postane neaktivan, ode i firma u kurac). Zastita bi isla nekim sustavom naplate udjela u "likvidiranoj" tvrtki, ili bi se tu admini morali ukljucivati da rjesavaju takve stvari, a osobno mislim da oni nemaju nekog interesa u tome. Isto tako, tko ti garantira isplatu dividende ili profita tvrtke?
I dok bi bilo lako prikupiti lovu na sitnim investitorima koji bi dali po Gold,dva,tri za ulog u dionicko drustvo, pravi investitori, poput mene recimo, koji su spremni ispucati i ponekoliko stotina Goldova kao ulog, takve ce stvari zaobilaziti, ili kupovati tek u manjim kolicinama i za zajebanciju...
Sveskupa bit ce zanimljivo, vidim da se osnivaju dionicka drustva polako, ali rekoh, manjak nekakvih eZakona i interesa admina bude jednu vrhunsku ideju usporil maksimalno...
Ma ajd za gold... ko voli nek izvoli..
Ovo si dobro reka za zakonsku regulativu oko burze vrijednosnica, tko moze garantirat isplatu dividendi, ili isplatu od likvidiranih tvrtki?
Posao uvodjenja burze je ogorman, a bez prave "adminske" inicijative ne moze u potpunosti zazivjet
Ovo si dobro reka za zakonsku regulativu oko burze vrijednosnica, tko moze garantirat isplatu dividendi, ili isplatu od likvidiranih tvrtki?
Posao uvodjenja burze je ogorman, a bez prave "adminske" inicijative ne moze u potpunosti zazivjet
na ruskoj strani , cijeli je svijet na njihovoj strani
uskoro sam captain
uskoro sam captain
Gost- Gost
Z0CKY je napisao/la:na ruskoj strani , cijeli je svijet na njihovoj strani
uskoro sam captain
vidio sam da napadaš i za norvežane pa pitam
slucajno kliknuo defend , onda sam morao kliknit start jbg
Gost- Gost
ma zocky sa svih strana loool
napada se medjusobno
napada se medjusobno
LLuX- Broj postova : 624
eRepublik lokacija : Hrvatska, Slavonija (Os)
Registration date : 06.09.2008
Sure, that would be great thing
International Company Owner (ICO) Prle
International Company Owner (ICO) Prle
burza bi bila super stvar mogla bi se regulirat cijena golda omjer valuta a ne da svatko po svome prodaje
jegulja- Broj postova : 14
eRepublik lokacija : istra i kvarner
Registration date : 11.12.2008
A dok se to ne riješi, AndyCRO iron d.d. već ima taj sistem. I pozorno pratimo poslovanje tvrtke kako bismo mogli isplatiti dividendu.
andycro- Broj postova : 88
eRepublik lokacija : Tam gdi i v stvarnosti - v Zagorju v kleti! :D
Registration date : 15.08.2008
Zanimljiva ideja... medjutim kako netko rece bez pomoci admina ce tesko zazivjet u punom mahu
Ivo Bakula- Broj postova : 6
Registration date : 06.01.2009
Admini su najavili popis prinova u eRepubliku u 2009. To uključuje neki sistem (eAPI) aplikacija koji će omogućiti unos bankovnog tržišta(neće više biti potrebni forumi za to), kockanje.... Na nama je da se nadamo
http://www.erepublik.com/en/article/plans-for-the-first-half-of-2009-718285/1
Na ovom linku možete pročitati više o svim planovima.
http://www.erepublik.com/en/article/plans-for-the-first-half-of-2009-718285/1
Na ovom linku možete pročitati više o svim planovima.
John Vorsha- Broj postova : 89
eRepublik lokacija : Croatia, Central Croatia
Registration date : 22.09.2008
Stranica 1 / 1.