Issue Money
5 posters
Erepublik :: POLITIKA :: Ured kongresa
Stranica 1 / 1.
Issue Money
Issue 50000 HRK for 250 GOLD.
Sutra cemo taj novac prebaciti na HNB, prijedlog ce takoder ici od AndyCro.
Re: Issue Money
votao...
drBozaChaos- Broj postova : 88
eRepublik lokacija : Slavonija
Registration date : 10.12.2008
samo pitanje..
zasto opet tiskanje novca??nije mi jasno..negdje prije se tiskalo isto..zbog manjka ili?
zasto opet tiskanje novca??nije mi jasno..negdje prije se tiskalo isto..zbog manjka ili?
DJ BoSna- Broj postova : 44
eRepublik lokacija : HRV
Registration date : 03.12.2008
Potreba za novcem u opticaju se konstantno povecava kako se i povecava broj stanovnika, rastu njihove place i raste kupovna moc. Nista strasno. Split1700 slijedi moju monetarnu politiku i dalje, a to je dozirano pustanje HRK u opticaj preko money marketa i nema straha da ce nesto nauditi tim novcem.
A HRK u blagajni nikad dosta, jednostavno se naprodavalo HRK-a iz HNB-a preko MM-a i sad se mora natrag nadopuniti blagajna (uz plus u Goldovima u HNB-u, naravno)...
A HRK u blagajni nikad dosta, jednostavno se naprodavalo HRK-a iz HNB-a preko MM-a i sad se mora natrag nadopuniti blagajna (uz plus u Goldovima u HNB-u, naravno)...
aha..oke..nijem mi bilo jasno..
hvala na pojasnjenju
hvala na pojasnjenju
DJ BoSna- Broj postova : 44
eRepublik lokacija : HRV
Registration date : 03.12.2008
Moja isprika za preskoceno tvoje pitanje.
Roby je to kratko i jasno rekao, zahvaljujem.
Roby je to kratko i jasno rekao, zahvaljujem.
split1700 je napisao/la:Issue 50000 HRK for 250 GOLD.
Idemo na novo tiskanje novca, obzirom da smo trenutno na 35000 HRK.....50 000 HRK za 250 Golda.
Bilanca ukupnih troskova je u izradi i bit ce iznesena nakon izbora.
EVO MALO VIŠE INFO...
Najavljujem novi zakon koji treba staviti na glasanje - printanje novca u visini 50 000 HRK, sto ce kostati 250 Golda.
Ukupna blagajna (HNB + drzava) je trenutno na 2523 Golda i 70000 HRK (ima jos jedno 10-15 HRK po money marketu, budzetima ministarstava koji ako se ne potrose bit ce vraceNi s krajem mandata itd.). Sad dok smo u prilici, predlazem da odstampamo dodatnih 50 000 kuna koje cemo i prebaciti kasnije u HNB, pa smo ne neko duze vrijeme mirni.
Molim zastupnike da glasaju ZA
Najavljujem novi zakon koji treba staviti na glasanje - printanje novca u visini 50 000 HRK, sto ce kostati 250 Golda.
Ukupna blagajna (HNB + drzava) je trenutno na 2523 Golda i 70000 HRK (ima jos jedno 10-15 HRK po money marketu, budzetima ministarstava koji ako se ne potrose bit ce vraceNi s krajem mandata itd.). Sad dok smo u prilici, predlazem da odstampamo dodatnih 50 000 kuna koje cemo i prebaciti kasnije u HNB, pa smo ne neko duze vrijeme mirni.
Molim zastupnike da glasaju ZA
vote
Malena- Broj postova : 6
eRepublik lokacija : Hrvatska
Registration date : 10.01.2009
Erepublik :: POLITIKA :: Ured kongresa
Stranica 1 / 1.