KREDIT za buduce poduzetnike
+6
Djuka
Sumski
HrvojeZ
Tomislav
Selector
bakaideda
10 posters
Stranica 1 / 1.
KREDIT za buduce poduzetnike
Jel imamo mi u lijepoj nasoj nesto ekvivalentno HBOR-u koji daje kredite za poticaj razvoja i slično...
Znaci... jel se moze negdje posuditi lova za osnivanje poduzeca?
Imam neke planove... pa ono...
bakaideda- Broj postova : 10
eRepublik lokacija : Španjolska (privremeno)
Registration date : 09.02.2009
Re: KREDIT za buduce poduzetnike
nema. moze se dobiti lova za licencu za izvoz jedino. kredit mozes dobiti od internacionalnih 'bankara'
pogledaj na glavnom forumu pod contracts o tome
pogledaj na glavnom forumu pod contracts o tome
Jel mi moze tko preporuciti nekog od bankara... ako je vec imao iskustva s tim... nemojte mi samo preporuciti nekog kamatara koji mi bude sve posrkao ko na slamcicu...
koncept je vec postojao no kada se poticaj dodjelio poceli su komentari ''zasto je on dobio a ne ja, vi ste svi korumpirani, varalice...'' i slicno tako da se zasad odustalo od subvencioniranja no ideja necega ekvivalentnog HBORu je odlicna no vjerojatno bi dovela do gore navedenih komentara tako da ....
Tomislav- Broj postova : 896
eRepublik lokacija : Central Croatia
Registration date : 26.07.2008
Tomislav je napisao/la:koncept je vec postojao no kada se poticaj dodjelio poceli su komentari ''zasto je on dobio a ne ja, vi ste svi korumpirani, varalice...'' i slicno tako da se zasad odustalo od subvencioniranja no ideja necega ekvivalentnog HBORu je odlicna no vjerojatno bi dovela do gore navedenih komentara tako da ....
Istina da, sjećam se tih komentara. Ali, HBOR bi se mogao osnovati. A subvencije bi se davale tvrtkama koje imaju perspektivan POSLOVNI PLAN. Sve tvrtke koje bi tražile poticaj bi trebale sastaviti poslovni plan sa svim očekivanim troškovima i prihodima. Te ako se vidi da bi se tvrtka mogla održati, dodjeli se subvencija. Tako da ne bi bilo opet istih komentara. Jer tko bi ih napisao samo odg.: "Poslovni plan nije perspektivan" i to je to.
Subvencije nisu ukinute zauvijek, podijeljeni poticaji su negativno odjeknuli u javnosti, prvenstveno zbog lose osmisljenog kriterija dodijele.
Novi program poticaja izvoza je trenutno u pripremi i ministarstvo ce uskoro krenuti s realizacijom poticaja, no vise o svemu kroz narednih par dana..
Poslovni plan je jedan od kriterija dodjele, prije svega smo usmjereni na istrazivanje vanjskih trzista na kojima ce se izvoziti, zato dobro promislite gdje, sto i kako.. dakle izracun prije svega!
Novi program poticaja izvoza je trenutno u pripremi i ministarstvo ce uskoro krenuti s realizacijom poticaja, no vise o svemu kroz narednih par dana..
Poslovni plan je jedan od kriterija dodjele, prije svega smo usmjereni na istrazivanje vanjskih trzista na kojima ce se izvoziti, zato dobro promislite gdje, sto i kako.. dakle izracun prije svega!
bakaideda je napisao/la:Jel imamo mi u lijepoj nasoj nesto ekvivalentno HBOR-u koji daje kredite za poticaj razvoja i slično...
Daj se prvo malo upoznaj sa igricom. Mislim, igraš tek 4 dana...
I nadam se da ti nije ideja tipa oil company u Hrvatskoj..
Djuka- Broj postova : 143
eRepublik lokacija : Hrvatska
Registration date : 09.12.2008
Sumski je napisao/la:dakle izracun prije svega!
Upravo tako! Dobar poslovni plan je put ka zaradi!
Djuka je napisao/la:bakaideda je napisao/la:Jel imamo mi u lijepoj nasoj nesto ekvivalentno HBOR-u koji daje kredite za poticaj razvoja i slično...
stari nemoj podcijenjivati nove igrace
to sto nemaju iskustva ne znaci da nemaju mozga
kada naprave bolji sistem oko ugovora banke ce procvijetati a mislim da je sistem sa tajnicom jedan od preduvjeta za to
Djuka je napisao/la:bakaideda je napisao/la:Jel imamo mi u lijepoj nasoj nesto ekvivalentno HBOR-u koji daje kredite za poticaj razvoja i slično...
Ne brini ti Djukica za mene... Često sam ja u Katančićevoj pa imam neke ideje... a oil u Hrv... hmm... bilo bi lijepo da nam pukne nešto kod Siska... ono HIGH...
E da... jel se dogodilo u igri da su naknadno dodani resursi u nekim dijelovima... sto posto nije...
bakaideda je napisao/la:Jel imamo mi u lijepoj nasoj nesto ekvivalentno HBOR-u koji daje kredite za poticaj razvoja i slično...
Evo ja cu te kreditirati,daj mi samo projekt i plan na uvid.
OK... pocinjem pripremati plan ali sam se malo zaletio... tek sam na lvl 6 pa moram jos malo "ostariti" da uopce mogu otvoriti kompaniju. Cim odrastem, javim se... Hvala unaprijed!
Inače, ovo je dobra ideja...ja kad skupim neku pristojnu cifru mislim kreditirati mlade poduzetnike, sa nekih 5% kamata mjesečno...naravno uz dobro pripremljen i predočen plan, te neke garancije.
Naravno, banku ne mislim otvarati bez 200 golda na računu...a to bi isključivo radio sebi iz gušta, ne radi neke zarade, jer se u erepubliku brzo zarađuje na druge načine, a ne na ovo.
Naravno, banku ne mislim otvarati bez 200 golda na računu...a to bi isključivo radio sebi iz gušta, ne radi neke zarade, jer se u erepubliku brzo zarađuje na druge načine, a ne na ovo.
rocker-ma- Broj postova : 298
eRepublik lokacija : South Dalmatia
Registration date : 11.12.2008
hmm.. zanimljiva razmisljanja.. ali.. tko i kako garantira naplatu? na koji nacin se sankcionira nepostivanje dogovora/ugovora.. malo tu ima vise stavki koje morate razmotriti.. ja cu vam napraviti poslovni plan kakv god zelite, nije bed, izgledat ce super, dobijem lovu.. i sta onda..
pobjegnem? ne vratim? preselim u dr zemlju?
novi sam u ovome al volim ovakve igre i napokon sam nasao jednu u kojoj mozes dati puno kreativnosti.. inace sam ekonomist po struci, uskoro mr. tako da me ekonomija najvise zanima..
HBOR-odlicna stvar, ali.. nacin sankcije.. to je ono sto je strah svih, ako ne vraca kredit, onda... zna se sta ide. Inace, HBOR daje kredite preko komerciojalnih banaka, isto tako drzava moze subvencionirati direktno dobre poslovne prilike..
novi sam u ovome al volim ovakve igre i napokon sam nasao jednu u kojoj mozes dati puno kreativnosti.. inace sam ekonomist po struci, uskoro mr. tako da me ekonomija najvise zanima..
HBOR-odlicna stvar, ali.. nacin sankcije.. to je ono sto je strah svih, ako ne vraca kredit, onda... zna se sta ide. Inace, HBOR daje kredite preko komerciojalnih banaka, isto tako drzava moze subvencionirati direktno dobre poslovne prilike..
direktor- Broj postova : 45
eRepublik lokacija : Croatia
Registration date : 21.02.2009
direktor je napisao/la:hmm.. zanimljiva razmisljanja.. ali.. tko i kako garantira naplatu? na koji nacin se sankcionira nepostivanje dogovora/ugovora.. malo tu ima vise stavki koje morate razmotriti.. ja cu vam napraviti poslovni plan kakv god zelite, nije bed, izgledat ce super, dobijem lovu.. i sta onda..
sklapanjem ugovora kreditor se u određenoj mjeri ograđuje ...
http://www.erepublik.com/en/forum/topic/85645/contract-guidelines-rules-for-making-valid-contract/1
ima više ogranizacija koje se bave s kreditiranjem ... i ide im dosta dobro ...
npr. http://www.erepublik.com/en/organization/1283304
mrgood- Broj postova : 27
eRepublik lokacija : Hrvatska
Registration date : 10.02.2009
hvala za informacije..
direktor- Broj postova : 45
eRepublik lokacija : Croatia
Registration date : 21.02.2009
Stranica 1 / 1.