Erepublik
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

treba nam rat

+22
LLuX
webstartm
Roby Petric
drBozaChaos
zubix
mogwaiii
Hrvat i pol
Sucko
zedd1337
Nizzde
Slavko
El croat
Damjan Grozni
baaron
dakyk1
revoluko
HrvojeZ
Tomislav
Max Payne
Mario Kamenjak
Mad Croat
imekojesepamti
26 posters

Go down

treba nam rat Empty treba nam rat

Postaj by imekojesepamti pet sij 30 2009, 19:07

Trziste propada.
Cijena q2 hrane je bila pala na 2.15 i nekim dogovorom smo je uspjeli dignut. Cijelo trziste hrane je u kur.u. Imamo preko 1500 komada hrane u zalihama i dnevno imamo vecu proizvodnju od 700 potrebnih.

Ostale grane koje se temelje iskljucivo na ratovanju (weapon, ticket) mislim da su u jos losijoj situaciji.

Kako spasit ekonomiju? Ne shvacm zasto nitko ne prica niti rade neke konkretne prijedloge?

Logican odogvor je izvoz, al u realnosti on nije praktican. Osobno sam istrazio strana trzista i moja tvrtka (dobrostojeca q2 food) nigdje nema profita izvozom. Dal neka od vodecih q3 tvrtki moze napravit racunicu dal se isplati za q3 food. Ako se ne rjesimo ovih zaliha cijelo trziste ce se urusit samo na sebe. Trebamo negdje imat ispusni ventil.

Rjesenje sto se tice food sektora moze bit neki trade agreement sa Norveskom koja trenutno ima izuzetno visoke cijene hrane. Dal Roby ili netko moze stupit u kontakt s njima i pitat sta bi trazili da stave import tax za food na 30%? Mozda da mi njima ponudimo eksluzivu na trziste diamonda/irona/oila?

Drugi nacin. Ovo je radikalno i tesko izvedivo ali u radikalnoj smo situaciji. Idemo napravit dogovoreni rat sa Madarskom. Obadvoje imamo q5 bolnice na granicinim regijama, a njihova regija ima 1200 ljudi. Neka tamo u ovih par dana stave q5 DS i to je neprobojni zid od 250k koji nam daje mogucnost da rat stalno imamo aktivan rat u suburbiji ili tako nesto.
Idemo trenutno prec preko toga da je to prakticki neizvedivo i vidjet sta bi nam to donijelo. To bi bio jedini aktivni rat i hrpa, al stvarno hrpetina ljudi bi dosla u zemlju. Zbog velikog influksa ljudske snage place bi se snizile, hrana i grain bi se prodo. Weaponi i MT bi isli ko ludi.

Jel moze netko iskusniji napravit racunicu kolko bi to kostalo?

p.s. jos jednom shvacam koliko je to nemoguce ostavrit al idemo na sekundu ne mislit na izvedivost vec iskljucivo na isplativost.
imekojesepamti
imekojesepamti

Broj postova : 239
eRepublik lokacija : Zagreb
Registration date : 09.12.2008

[Vrh] Go down

treba nam rat Empty Re: treba nam rat

Postaj by Mad Croat pet sij 30 2009, 20:23

Po adminu svi ratovi koji krenu, zatvorit ce se i propast ce gold.
Tako do kraja tjedna. A u ponedjeljak ce ionako krenuti novi ratovi.
Mad Croat
Mad Croat

Male Broj postova : 40
eRepublik lokacija : eCroatia - NW Croatia
Registration date : 09.01.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Mario Kamenjak pet sij 30 2009, 20:36

Koji ratovi?
Mario Kamenjak
Mario Kamenjak

Male Broj postova : 965
eRepublik lokacija : Križevci,Hrvatska
Registration date : 01.07.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Mad Croat pet sij 30 2009, 20:50

Very Happy Tko čeka, dočeka.
Mad Croat
Mad Croat

Male Broj postova : 40
eRepublik lokacija : eCroatia - NW Croatia
Registration date : 09.01.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Max Payne pet sij 30 2009, 21:12

U cijelom esvijetu je takva situacija. U Španjolskoj cijena q1 željeza je 0.45 ESP, a prije samo tjedan dana cijena je bila 0.80! Malo mi je glupo to sad. U biti se cijela igra bazira na ratu, bez njega sve propada lose
Max Payne
Max Payne

Broj postova : 63
eRepublik lokacija : Hrvatska Slavonija

[Vrh] Go down

Postaj by Tomislav pet sij 30 2009, 21:20

Dobro si dijagnosticiro problem no rjesenje si totalno fulao. Rat se postavlja kao rjesenje no to nije realno i rat ne utjece na cijenu hrane onako kako dosta ljudi misli. Nasi problemi su prevelike place no to se izrodilo iz jednog drugog problema kojeg malo ljudi vidi: Hrvatska je imala baby boom na pocetku, potraznja je bila ogromna, stvorile su se mnoge tvrtke proporcionalno toj potraznji no onda se dogodio masovni exodus aktivnih igraca u inzemstvo i odlazak neaktivnih igraca. Po mojoj procjeni, 20-30% hrvata je u inozemstvu, dio njih se nece vratit i mi se tome moramo prilagodit, ovo stanje nece dugo bit, nesto ce se mjenjat, trziste vec samo pocinje uklanjat suvisne tvrtke koje se ubijaju konkurencijom i prevelikim placama. Rat kao rjesenje, kad bi ga i proveli, je kratkorocno, mi moramo gledat dugorocno. Trebamo rijesit razinu placa jednim kolektivnim dogovorom i inicijativom kolko je god moguce i nemozemo sacuvat  tvrtke koje su suvisne, ak obi probali, to bi bilo kao da neces amputirat nogu i zbog toga riskiras zivot. Znaci, strpljenja, rada i volje, od rata nema nista, tako su isto mislili i u JARu i kad je doso nista se nije promijenilo.Idemo rađe smislit nesto konkretno i dugorocno.
Btw, problemi u drugim drzavama nisu uzrokovane nedostatkom rata, rat je bio aktivan dugo i predugo, zemlje su ekonomski iscrpljene provodenjem ratne ekonomije a spanjolska konkretno je dozivjela napad na valutu od strane PEACEa tak oda je to specifican slucaj...
Tomislav
Tomislav

Male Broj postova : 896
eRepublik lokacija : Central Croatia
Registration date : 26.07.2008

[Vrh] Go down

Postaj by imekojesepamti pet sij 30 2009, 21:39

Rat se postavlja kao rjesenje no to nije realno i rat ne utjece na cijenu hrane onako kako dosta ljudi misli.

Direktno ne bi. Rat direktno utjece samo na weapon i MT, al posto nema puno ratova u svijet, tocnije niti jedan, a hrpa ljudi zeli dignut wellness i xp, doslo bi do ogormne imigracije u Hrvatsku (i Madarsku). Samim time bilo bi vise ljudi za hranit->veca potraznja->veca cijena (ili barem rjesavanje zaliha).

Rat kao rjesenje, kad bi ga i proveli, je kratkorocno, mi moramo gledat dugorocno.
Ali ako bi se ispatilo zasto nebi to napravili. Kolka bi bila cijena rata u odnosu na profit koji bi donio. Kuna bi sigurno porasla, vojska bi jacala, stranci bi kupovali nase proizvode. A i ono najvaznije, generalna aktivnost bi porasla.

Paradoxalno je al istinito da je rat ekonomski i generalno isplativ (u nekim slucajevima). Aktivnost gradana je puno veca i ekonomija dobiva snazan porast.

Sto se tice odumiranja kompanija tu se slazem s tobom. Al do neke granice. Hrvatska ima najnizu kolicinu tvornica po glavi stanovnika. Na nasih 800 aktivnih ljudi ima oko 100 aktivnih tvornica sto je sasvim prihvatljivo. Daljnje odumiranje nije korisno vec stetno po mojem misljenju. Kuzim da q1 kompanije propadaju jer se nemogu nosit sa vecim kvalitetama, al kad q2 grain i q2 food kompanije pocnu propadat u drzavi gdje nema q4 i q5 tvrtki onda nesto ne stima. Pogledaj q1 weapon, 8 tvrtki je zatvoreno samo 2 rade. Mislim da ovo vise nije trzisno odumiranje tvrtki koje se ne mogu nosit s konkurencijom vec alarm da nesto ne stima i da se trebaju poduzet neke stvari.

Jos jednom molim da netko iz q3 food sektora napravi racunicu dal im se isplati izvozit u neku zemlju. Ili ako ne zeli postat tu neka mi se javi na zavod za statistiku pa cu ja to napravit, a on ce mi dat podatke koji mi trebaju.
imekojesepamti
imekojesepamti

[Vrh] Go down

Postaj by HrvojeZ pet sij 30 2009, 22:09

Slažem se opet s imekojesepamti, neka je rat kratkoročno rješenje, za rješavanja zaliha je to vrlo dobar prijedlog. No, ne možemo svaki puta kada nastanu zalihe ratovat. Stoga, ako Tomislave kažeš da treba gledat dugorošno, dok gledate dugoročno, u istom trenutku riješimo i nešto kratkoročno. IMHO
HrvojeZ
HrvojeZ
Moderator

Male Broj postova : 347
eRepublik lokacija : Slavonija
Registration date : 11.12.2008

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248603

[Vrh] Go down

Postaj by Tomislav pet sij 30 2009, 22:37

Ja ti garantiram da nece propast previse tvrtki vec samo one suvisne, to sto se tolko tvornica zatvorilo je cisto zato sto nema tolke potraznje za q1 oruzjem i to nije kriva ekonomija, ljudi koji su ih otvarali su trebali bolje proucit trziste a sto se tice isplativosti rata, najbolji primjer su ti posljeratne zemlje/bojisnice, pogledaj ameriku, spanjolsku, svedsku,  portugal itd., pd rata nema nista. Sta nam vrijedi podatak da imamo najmanje tvrtki po glavi kad ih je i tako previse, znaci trebali bih imat jos manje.
A kad kazem dugorocno, podrazumjevam da se nesto narpavi odmah samo sto ce imat ne samo kratkorocni nego i dugorocni ucinak, i kad bi ratovi radili kako mislite opet ih nebi mogli koristit ta dugorocnu sigurnost, mi netrebamo rast cijena, mi trebamo smanjenje placa i tvrtki.
Tomislav
Tomislav

[Vrh] Go down

Postaj by revoluko pet sij 30 2009, 23:47

da ali dogovoreni rat nebi bio loš za vojnu obuku...to bi bilo dobro ulaganje u snagu, bolje da ojačamo u dogovorenom ratu (ako to postoji uopće kao pojam ne bi bilo dobro da mi mislimo da je dogovoreno pa da nekako više ne bude kockica) iz nw hr sa našom bolnicom nego da putujemo okolo.
mislim svako iskustvo nam je itekako potrebno....
ili....?
revoluko
revoluko

Broj postova : 78
eRepublik lokacija : croatia, north dalmatia
Registration date : 14.01.2009

[Vrh] Go down

Postaj by dakyk1 pet sij 30 2009, 23:51

Snaga rata, beskrajna zarada!!!
dakyk1
dakyk1

Broj postova : 22
eRepublik lokacija : Dalmacija
Registration date : 02.01.2009

[Vrh] Go down

Postaj by baaron pet sij 30 2009, 23:56

Tomislav je napisao/la:Rat kao rjesenje, kad bi ga i proveli, je kratkorocno, mi moramo gledat dugorocno.

Dugorocni rat piva

baaron

Broj postova : 77
eRepublik lokacija : Hrvatska

[Vrh] Go down

Postaj by Gost sub sij 31 2009, 01:27

Pa dobro jel ima itko normalan u ovom threadu ? Pa ljudi da malo manje pisete gluposti tu a vise obratite paznju na ono sto se dogadja u erepubliku vidjeli bi da je rat trenutno nemoguce otvoriti
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Damjan Grozni sub sij 31 2009, 03:11

ratovi ce uskoro opet biti omoguceni tako da ovo nece biti potrebno

ukoliko nece biti ratova drzava bi trebala organizirati vojne vjezbe barem jednom tjedno

ovo sto je imekojesepamti "ali je predugo" predlozio je u osnovi dobro osim jedne zamjerke...vojne vjezbe se organiziraju sa saveznicima a ne sa neprijateljima...pa cijeli atlantis bi nas popljuvao kada bi mi uz nasu, jacali i madjarsku vojsku
Damjan Grozni
Damjan Grozni

Broj postova : 32
eRepublik lokacija : centralna Hrvatska
Registration date : 12.12.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Tomislav sub sij 31 2009, 10:09

ma ljudi moji imat cete tolko sanse za vjezbu da necete imat ni dovoljno oruzja Smile
Tomislav
Tomislav

[Vrh] Go down

Postaj by El croat sub sij 31 2009, 10:17

Slazem se s Demienom. Za mene je ideja dogovorenog rata s Madjarima neprihvatljiva. Radije bih se pokusao dogovorit s Rumunjima o takvoj vrsti vjezbe, a ako Madjare budemo ikad napadali, nadam se da to nece biti nikakva vjezba!
El croat
El croat

Male Broj postova : 84
eRepublik lokacija : Croatia
Registration date : 30.09.2008

[Vrh] Go down

Postaj by imekojesepamti sub sij 31 2009, 11:26

predlozio sam Madarsku jer je tamo najveci zid tj. najmanja je sansa da cemo osvojit regiju (sto ne zelimo jer je dogovreni rat) ili ce rat prestat odmah u prvom danu zato sto ce oni obranit. Mozemo mi dogovorit rat sa Slovencima al onda ja vrlo vjerojatno da cemo im oduzet regiju.
imekojesepamti
imekojesepamti

[Vrh] Go down

Postaj by Mario Kamenjak sub sij 31 2009, 11:43

Rat nam treba.
Mario Kamenjak
Mario Kamenjak

Male Broj postova : 965
eRepublik lokacija : Križevci,Hrvatska
Registration date : 01.07.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Slavko sub sij 31 2009, 12:59

sve to skupa sa poligonom za vojne vježbe s mađarima i nije tako bez veze. trebalo bi se tu udubiti (oni koji se u to razumiju). meni se nekako čini dobrom idejom
Slavko
Slavko

Male Broj postova : 47

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1247940

[Vrh] Go down

Postaj by Nizzde sub sij 31 2009, 13:13

to je dobra solucija ali mislim da bi prvo trebali srediti firme pa onda na tu soluciju

ja sam predložio Reorganizacija ekonomije
al nitko ne jebe 1 % pa onda neka svi propadnu

naj veći problem kod nas je neorganizacija i pohlepa ljudi ,da smo složni ekonomska situacija bi bila puno bolja

Nizzde

Male Broj postova : 162
Registration date : 14.12.2008

[Vrh] Go down

Postaj by zedd1337 sub sij 31 2009, 13:19

Samo morate znati da tvrtke ne mogu izvoziti ni uvoziti iz zemlje koju napadaju.
Tako da nam se to ne odbije u glavu. Sad
zedd1337
zedd1337

Male Broj postova : 88

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248636

[Vrh] Go down

Postaj by Sucko sub sij 31 2009, 18:18

Decki, nema govora o ratu, nije rat besplatan, izgubili bi tone golda kako bi izazvali rat? Pa jos bi na kraju bi nam se taj rat mogao obiti o glavu i sve regije izgubiti.
Izazivanje rata nije nikakvo rjesenje za trenutni problem. Padovi u ekonomiji su normalni, i pristuni su svugdje, stvar je dodatno pogorsalo sto nema ratova ovaj tjedan.
Time gift, moving i weapon kompanije gube na prodaji, a proizvodi se kao i prije toga. Znaci, troskovi su isti, prihodi manji, pa su ti prisutni gubici, moguce je da neke kompanije i opustaju radnike.
U foodu je drugacije stanje. Jednostavno je preveliki broj q2 i q3 kompanija, preveliki broj za nase trziste. Time se stvara velika konkurentnos, i pad cijena, no oni najslabiji ce propast uskoro.
Veliku pomutnju u trzistu stvaraju Trump Bakeries, kompanija u Hr. koju vodi stranac. On rusi cijenu cijelo vrijeme. Mislim da bi vlada trebala reagirati, i poslati poruke radnicima u toj kompaniji da daju otkaz.
A najbolje rjesenje bi bilo da sve te q3 kompanije predu na q4 i q5 ako je moguce, a ovim q2 nekim bi se cek isplatilo da naprave downgrade.
Sucko
Sucko
Admin
Admin

Male Broj postova : 2521
eRepublik lokacija : Hrvatska, Central Croatia
Registration date : 24.06.2008

https://hrvatska-erepublik.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj by revoluko sub sij 31 2009, 18:42

mislim da nam trebaju q4 firma za hranu.
meni osobno fali i sad sam primoran jesti q3 koja mi ne šmeka baš.
revoluko
revoluko

Broj postova : 78
eRepublik lokacija : croatia, north dalmatia
Registration date : 14.01.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Hrvat i pol sub sij 31 2009, 20:34

i ja mislim da bi trebali neki upgrade na q4 ili q5 jer sad vec ima puno radnika sa velikim skilom i placom koji rade u firmama sa velikim q,ja bi isto kupovao hranu q4 i q5 da ima domace jer mi placa to dopustava
Hrvat i pol
Hrvat i pol

Broj postova : 47
eRepublik lokacija : central Croatia

[Vrh] Go down

Postaj by mogwaiii ned vel 01 2009, 00:58

ne treba nam rat sa madjarskom. de nemojte pricat gluposti
vise stete nego koristi
mogwaiii
mogwaiii

Male Broj postova : 373
eRepublik lokacija : Baranja
Registration date : 30.11.2008

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/783992

[Vrh] Go down

Postaj by zubix ned vel 01 2009, 02:46

Ako nekom treba Q4 hrane nek javi Smile
zubix
zubix

Male Broj postova : 109
Registration date : 03.11.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Hrvat i pol ned vel 01 2009, 10:25

STOP CRNOM TRZISTU, nemojte kupovati od zubixa jer je to crno trziste!!!!!!!!!!!
Hrvat i pol
Hrvat i pol

Broj postova : 47
eRepublik lokacija : central Croatia

[Vrh] Go down

Postaj by zubix ned vel 01 2009, 13:07

I ja isto kazem STOP CRNOM TRZISTU!

Baš si hrvat i polj
zubix
zubix

Male Broj postova : 109
Registration date : 03.11.2008

[Vrh] Go down

Postaj by drBozaChaos ned vel 01 2009, 13:50

ako hočeš rat...što dalje od hr!
drBozaChaos
drBozaChaos

Broj postova : 88
Registration date : 10.12.2008

[Vrh] Go down

Postaj by HrvojeZ ned vel 01 2009, 14:16

S 2 stranice na companies for sale na 4...
HrvojeZ
HrvojeZ
Moderator

Male Broj postova : 347

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248603

[Vrh] Go down

Postaj by Damjan Grozni ned vel 01 2009, 21:40

vidim da ne razumijete o cemu se tu prica...
rat sa bilo kime trenutno ne dolazi u obzir...o tome cemo pricati mozda za par mjeseci
oslobodilacki rat je nesto sasvim drugo i pokrecu ga pojedinci a ne drzava...u tom slucaju se mogu izvesti ratne vjezbe i to u dogovoru sa drzavom saveznikom tako da se u pripremi drzi par tenkova da slucajno nebi pao zid i ta regija bila osvojena...znaci regija mora biti obranjena

ratne vjezbe se odrzavaju da bi se trenirala vojska oba dvije drzave

ako bi to radili sa madjarskom koja je nama neprijateljska zemlja mi bi trenirali i njihovu vojsku.
i to je to...svi koji se zalazu za madjarsku neznaju o cemu pricaju...neka malo bolje prouce mehaniku ove igre

e sada ratne vjezbe osim sto treniraju vojsku pokrecu i ekonomiju
1. dolaze nam stranci boriti se i dizati svoj skill.
2.nasi ljudi i stranci kupuju nase gotove proizvode...hranu, tickete, oruzje i giftove
3.stranci se zaposljavaju na par dana u nasim firmama

neznam zasto drzava vec nije najavila takve vjezbe ili pokrenula diplomaciju da se takve vjezbe dogovore u slucaju kada nece biti ratova
Damjan Grozni
Damjan Grozni

Broj postova : 32
eRepublik lokacija : centralna Hrvatska

[Vrh] Go down

Postaj by Roby Petric ned vel 01 2009, 22:38

demien je napisao/la:neznam zasto drzava vec nije najavila takve vjezbe ili pokrenula diplomaciju da se takve vjezbe dogovore u slucaju kada nece biti ratova

Zato jer trnutno nije situacija za pokretanje vjezbi radi situacije u svijetu (svjetski rat), a osim toga, ratovi se ni ne mogu pokrenuti posljednja dva tjedna, jer admini ne daju...
Roby Petric
Roby Petric
Admin
Admin

Male Broj postova : 688
eRepublik lokacija : Varaždin, Hrvatska
Registration date : 20.08.2008

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/532651

[Vrh] Go down

Postaj by baaron ned vel 01 2009, 22:51

Roby Petric je napisao/la:jer admini ne daju...

Da, da,... tipicno hrvatski. Uvijek je netko drugi kriv.

baaron

[Vrh] Go down

Postaj by zedd1337 ned vel 01 2009, 22:55

baaron je napisao/la:
Roby Petric je napisao/la:jer admini ne daju...

Da, da,... tipicno hrvatski. Uvijek je netko drugi kriv.

lol!
Ajde ti pokreni rat kad si tako pametan.
To što ćeš izgubiti gold je manje važno.
zedd1337
zedd1337

Male Broj postova : 88

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248636

[Vrh] Go down

Postaj by Roby Petric ned vel 01 2009, 22:56

zedd1337 je napisao/la:

lol!
Ajde ti pokreni rat kad si tako pametan.
To što ćeš izgubiti gold je manje važno.

Don't feed the troll:)
Roby Petric
Roby Petric
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by baaron ned vel 01 2009, 23:01

Pokrenuo bi ja rat. Onaj hladni.
A kad dodje na red onaj "vruci", sve bi bilo gotovo u 5 minuta.

baaron

[Vrh] Go down

Postaj by webstartm ned vel 01 2009, 23:06

baaron je napisao/la:Pokrenuo bi ja rat. Onaj hladni.
Daj baaron prekini vise spemati i trollati po forumu i ucini sve to sta si najavia ako bas hoces...prvo se uvatis trollanja jedne teme ,pa krenes na drugi i vec si stiga na trecu...get a life or die
webstartm
webstartm

Broj postova : 170
eRepublik lokacija : Croatia

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1248126

[Vrh] Go down

Postaj by LLuX pon vel 02 2009, 08:14

slazem se sa webom Smile

ugl ratova sad nema
ake netko zeli otvorit rat izgubit ce gold...
LLuX
LLuX

Male Broj postova : 624
eRepublik lokacija : Hrvatska, Slavonija (Os)
Registration date : 06.09.2008

[Vrh] Go down

Postaj by split1700 pon vel 02 2009, 11:55

baaron je napisao/la:Pokrenuo bi ja rat. Onaj hladni.

lose
split1700
split1700
Admin
Admin

Male Broj postova : 427
eRepublik lokacija : Dalmacija, Hrvatska
Registration date : 28.10.2008

https://hrvatska-erepublik.forumcroatian.com/

[Vrh] Go down

Postaj by devet pon vel 02 2009, 14:24

koje su kukavice ovi hrvati! nema vecih! jel vam mama brise i guzu nakon kakanja?

devet

Broj postova : 11
Registration date : 03.01.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Roby Petric pon vel 02 2009, 14:37

Pa vratis se u svoju domovinu ako su ti Hrvati (piše se sa veliko H) kukavice, ne sumnjam da je tvoj narod hrabriji...
Roby Petric
Roby Petric
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by PUNK BIBINJE pon vel 02 2009, 15:13

Od dobre teme, ponovo dođe do glupih prepucavanja.
Što se tiče stanja na tržištu, očito je da je ekonomija svugdje u padu, a kod nas vidim dva izlaza. Prvi, i najbolniji, smanjivanje broja tvrtki i pad plača, što če doči samo od sebe, trebamo samo čekat i molit se da če propast neko drugi prije nego ja. Izvoz je dobra opcija, ali nemaš gdje, svugdje je isto, ja bi odmah uzeo par licenci samo kad bih znao da ču uspjet svoje zalihe riješit, pa da sam i na nuli. Drugi način nije rat, ne još, nego ponovni agresivni markenting u RL medijima, da privučemo ponovno novi val igrača. To bi bilo najbolje rješenje, kad bi naprimjer u 24 sata izašao članak o eRepubliku, dobili bi sigurno 1000 igrača. Povečala bi se potrošnja te bi tvrtke mogle opstat. Ali za mjesec dana bi ponovno došlo do zasičenja tržišta.
Zato treba ove igrače koji su sad nešto love dobili i žele otvorit firmu iako je i sad zasičenje, objasniti im da radije kupe od nekog igrača več postoječu firmu, ili udio od nekog, nego da otvara firmu.
Nove firme nam sada najmanje trebaju.
PUNK BIBINJE
PUNK BIBINJE

Broj postova : 29
eRepublik lokacija : http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1249644

[Vrh] Go down

Postaj by Sucko pon vel 02 2009, 20:22

devet je napisao/la:koje su kukavice ovi hrvati! nema vecih! jel vam mama brise i guzu nakon kakanja?
Opomena...
Sucko
Sucko
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by Roby Petric pon vel 02 2009, 20:38

PUNK BIBINJE je napisao/la:To bi bilo najbolje rješenje, kad bi naprimjer u 24 sata izašao članak o eRepubliku, dobili bi sigurno 1000 igrača.

Da, samo kako do 24Sata?Smile
Roby Petric
Roby Petric
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by The_Fico pon vel 02 2009, 21:24

Roby Petric je napisao/la:
PUNK BIBINJE je napisao/la:To bi bilo najbolje rješenje, kad bi naprimjer u 24 sata izašao članak o eRepubliku, dobili bi sigurno 1000 igrača.

Ja mislim da bi prije nekako dosli do net.hr
The_Fico
The_Fico

Male Broj postova : 81
eRepublik lokacija : Northwest Croatia, Sjeverna Hrvatska
Registration date : 29.01.2009

http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1286657

[Vrh] Go down

Postaj by baaron pon vel 02 2009, 21:37

Roby Petric je napisao/la:

Evo da opet malo spamam naseg precjednika.

Moja frendica radi u 24 sata. Mogao bi je zamoliti da izmedju ostalih gluposti objave i ovu. Ali onda to ne smije biti clanak "pozivamo sve da nam se pridruze u igranju eRepublika" nego nesto u smislu "Hrvatska po DBP-u druga na svijetu - ali virtualnom" ili "Hrvat predsjednik Amerike" ili nesto slicno. Kuzite vec.

I s obzirom da ona pojma nece imati ne bi bilo lose da netko napise par predlozaka pa da joj se to pokaze.

baaron

[Vrh] Go down

Postaj by Sucko pon vel 02 2009, 22:06

Javim ti se ja oko toga. Smile
Sucko
Sucko
Admin
Admin

[Vrh] Go down

Postaj by PUNK BIBINJE uto vel 03 2009, 15:32

eto, vidite kako se dobre stvari mogu pokrenut bez svađanja. Znam da s tim reklamiranjem radimo medvjeđu uslugu adminima ove igre, ali radimo je i sebi. Uostalom, uvijek neko zna nekog koji zna nekog koji radi u... znate što hoču reči. I da ne ispadne puko reklamiranje same igre, treba biti nešto u stilu "kako nova generacija ljudi zna kako vodit državu, ekonomiju, politiku u jednoj posve realističnoj socijalnoj igri puno bolje od RL... mladi pokazuju primjer kako se ..." i slično.
Mislim da bi članak takvog tipa lako našao put u nekim portalima pa i novinama... Uostalom, bitan je dobar članak, kad je on dobro postavljen onda bi svaki urednik rado popunio svoju rubriku "zanimljivosti"..
Još je jedna stvar smiješna, a ta je da je svaki registrirani igrač dao po 1 kunu imali bi za pristojan plačeni oglas u najtiražnijim novinama... mada sam svjesan da je to fantazija, ne bi mi bio problem dati neki sitniš kad bi znao da bi to dovelo još 1000 igrača..
samo ko bi to organiziraja i prihvatio se toga kad se i za ovu virtualnu lovu ljudi optužuju a kamoli za to. Ja ne, sigurno.
PUNK BIBINJE
PUNK BIBINJE

Broj postova : 29
eRepublik lokacija : http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1249644

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics