Drzavne subvencije
+5
Sucko
Ante Sunara
Roby Petric
nini9
baaron
9 posters
Stranica 1 / 1.
Drzavne subvencije
Je li drzava potpisala ugovore s tvrtkama kojima je isplatila subvencije? I stoji li u tim ugovorima da se kompanije kojima su isplacene subvencije moraju drzati PPC-a (preporucene prodajne cijene i preporucene place zaposlenika)? I stoji li u ugovorima, ukoliko se kompanije ne budu pridrzavale PPC-a da prelaze u vlasnistvo drzave?
Ako ovo nije napravljeno onda je to samo potez poklanjanja golda u svrhu bogacenja pojedinca ili samo neka mucka u kojoj je netko sebi ili svome isplatio hrpu drzavnog golda.
Ako ovo nije napravljeno onda je to samo potez poklanjanja golda u svrhu bogacenja pojedinca ili samo neka mucka u kojoj je netko sebi ili svome isplatio hrpu drzavnog golda.
baaron- Broj postova : 77
eRepublik lokacija : Hrvatska
Registration date : 02.01.2009
Re: Drzavne subvencije
Drzava nije postpisala nikakve ugovore, i radi ovakvih sr*** poput:
"Ako ovo nije napravljeno onda je to samo potez poklanjanja golda u
svrhu bogacenja pojedinca ili samo neka mucka u kojoj je netko sebi ili
svome isplatio hrpu drzavnog golda."
zaključujem bilo kakvu mogućnost davanja subvencije IKOME od strane države tijekom mojeg mandata...
Pa se nitko neće bogatiti na račun države i neće više biti mućki, a ja i moji ministri neće ispadati lopovi kad želimo pomoći. Samo nemojte mi sutra opet pisati postove tipa "Gladni smo jer je skupa hrana"...
zaključujem bilo kakvu mogućnost davanja subvencije IKOME od strane države tijekom mojeg mandata...
Pa se nitko neće bogatiti na račun države i neće više biti mućki, a ja i moji ministri neće ispadati lopovi kad želimo pomoći. Samo nemojte mi sutra opet pisati postove tipa "Gladni smo jer je skupa hrana"...
Ajde Roby lijepo pitaj svoga ministra Sullu kako i kome dodjeljuje subvencije. I zašto natječaj nije bio transparentan i objektivan.
Koji kurac bi trebao značit ovaj kriterij?
"sudjelovanje vlasnika tvrtki u e-Hrvatskoj zajednici te njihovom poznavanju erepublik-a"
Da čovjek dobije subvenciju trebao bi ljubiti nekome stopala na forumu i chatu?
Ako nam država neće pomagat tko će?
Zajebali ste se ako mislite da je država tu da joj narod služi. Ide obratno.
"sudjelovanje vlasnika tvrtki u e-Hrvatskoj zajednici te njihovom poznavanju erepublik-a"
Ante Sunara- Broj postova : 81
eRepublik lokacija : Croatia, South Dalmatia
Registration date : 12.12.2008
Ante napokon da se ja slazem sa tobom.Roby ja ne mislim da ste vi lopovi jer vas sve znam dulje vrijeme ali novim igracima je trebalo u nekom clanku objasniti koji su bili kriteriji odabira,zasto su ove firme odabrane itd.
Roby Petric je napisao/la:Drzava nije postpisala nikakve ugovore, i radi ovakvih sr*** poput:
Zasto drzava nije potpisala nikakve ugovore?
Zasto za poticaje nije izabrala kompaniju koja npr. posluje na nuli da bi doprinijela razvoju hrvatske ekonomije, a ne kompaniju koja je poslovala tako da dnevno zaradi 1.5 gold?
Tko je rekao da je davanje subvencija od strane drzave lose? I jeste li se vi pitali je li nacin davanja subvencija dobar?
Mucki moze biti i sada. Bez subvencija. Ali necu vam davati ideje:)
Gdje pise da ste ti i tvoji ministri ispali lopovi? Postoje dvije opcije. Ili ste ispali lopovi ili ste ispali naivni. Pa vi sad birajte sto ste.
"Gladni smo jer je skupa hrana". Ovo ti je u cijelom postu, koji je i inace demagoski, najveca demagogija. Tko garantira da upravo sad necemo vikati da smo gladni? Gdje su garancije da ce se subvencionirane firme drzati PPC-a? Upravo za to bi se pobrinuli ugovori.
I sto se ljutis odmah? Cijenim vas trud koji ulazete u razvoj eHrvatske. Ali ako ste 5 stvari napravili dobro, zasto ne bi smio kritizirati jednu koju ste napravili lose? Prestani se bahatiti i sastavi te ugovore tako da se zna da su nasi novci otisli u prave ruke.
Iskreno, ni ja neznam cemu ova doniranja za vece levele nekih kompanija. Pa logicno je da bi do ovog doslo, do cega je sada doslo. Neki vlasnik q1 kompanije pogleda clanak gdje netko samo tako dobije 20 golda. Naravno da ce se zapitati zasto nebi i on dobio?
A i ovo je prerizicno, tko zna sto ce se dogoditi sutra sa vlasnikom te kompanije koji je dobio lovu? Moze odustati od igre, li prodati nekome kompaniju, ili propasti.
A i ovo je prerizicno, tko zna sto ce se dogoditi sutra sa vlasnikom te kompanije koji je dobio lovu? Moze odustati od igre, li prodati nekome kompaniju, ili propasti.
Ante Sunara je napisao/la:Ajde Roby lijepo pitaj svoga ministra Sullu kako i kome dodjeljuje subvencije. I zašto natječaj nije bio transparentan i objektivan.
Natječaj nema što skrivati. Imaš listu svih upisanih tvrtki i sve informacije na erepubliku, i imaš kriterije po kojima sam birao.
Objektivan... teško da je išta objektivno (filozofski rečeno), ali sigurno nisam "kompić" hrvatskimsvežderima. Probaj ih pitati.
No svejedno, ne kužim odakle tolika ljutnja. Već sam rekao da je vaša kompanija dovoljno dobra da bi mogli dobiti subvenciju (ako ne ovaj, onda drugi put), a vi očito niste nikome ljubili stopala. Mene osobno nije briga što ste me napali i bili bi nagrađeni kad bi nastavili dobro poslovanje, ali eto, sad ste zahebali i roby je odlučio zaustaviti ovakvo subvencioniranje.
Država pomaže i pomagat će, no ne mora nužno financirati tvrtke na ovaj način, i to baš tvoju tvrtku za upgrade, novcem u kojem nemaš udjela ili je vrlo mali (osim ako si dobrovoljno donirao gold HNB-u, no to je druga priča).
@baaron
Pa vidiš... ugovori obično ne vrijede mnogo u erepubliku. Ne pitaj mene zašto, no tako je.
Upravo zbog toga i postoji onaj jedan kriterij koji Ante stalno kritizira, treba se nekako procijeniti reputacija vlasnika i sl.
Točno zbog toga ne bi davali gold nekome tko posluje na nuli ili tko je tek otvorio tvrtku (osim za ovo zadnje - ako je riječ o nekoj osobi za koju znamo da ima veliko znanje o erepubliku).
Baš ta reputacija (ali i drugi faktori) govori hoće li se dogovorene tvrtke držati PPC-a. No uvijek može postojati greška u procjeni. To ćemo vidjeti kasnije.
Sulla- Broj postova : 43
eRepublik lokacija : Sweden
Registration date : 11.12.2008
Šteta što je ovako završilo. Umjesto da ste sretni što uopće postoje ovakve prilike vi odmah optužujete za korupciju. Svi gledate samo lovu, nitko ne gleda na to kako je pomogao zajednici.
John Vorsha- Broj postova : 89
eRepublik lokacija : Croatia, Central Croatia
Registration date : 22.09.2008
Kao sto sam napisao, ovo je prerizicno, bolje bi bilo da drzava na svojim tvrtaka to radi ako radi, osobno, ovo prvi put vidim da drazva radi. Naravno...sve super, neki vlasnik dobije malo lovu od drzave, ali istu tu lovu drzava gubi, a mogla ju je uloziti u druge stvari.
Drzava moze pomoci na druge nacine, kao npr. ako neka kompanija drzi mnogo radnih mjesta, i hitno joj treba neka lova kako bi mogla isplatiti radnike, recimo da je to oko 100 HRKa, to je oko samo oko 2 golda, ne 20, a spasena su radna mjesta.
Ako vec netko otvara biznis, neka se i sam financira, ionako no sto zaradi, zaradi sebi, ne drzavi. 20 golda zaista nije malo. ( + na vise kompanija )
Ovako je najbolje zavrsilo, nitko nece dobiti drzavnu lovu, onda niti nece biti svada, mislim, da svecenici igraju erepublik, i da su se nasli u ovakoj situaciju, posvadali bi se...siguran sam.
To je isto kao kada sa frendovima izades van, ako castis jednu rundu, castit ces cijelu svoju ekipu, ne odredene ljude.
Drzava moze pomoci na druge nacine, kao npr. ako neka kompanija drzi mnogo radnih mjesta, i hitno joj treba neka lova kako bi mogla isplatiti radnike, recimo da je to oko 100 HRKa, to je oko samo oko 2 golda, ne 20, a spasena su radna mjesta.
Ako vec netko otvara biznis, neka se i sam financira, ionako no sto zaradi, zaradi sebi, ne drzavi. 20 golda zaista nije malo. ( + na vise kompanija )
Ovako je najbolje zavrsilo, nitko nece dobiti drzavnu lovu, onda niti nece biti svada, mislim, da svecenici igraju erepublik, i da su se nasli u ovakoj situaciju, posvadali bi se...siguran sam.
To je isto kao kada sa frendovima izades van, ako castis jednu rundu, castit ces cijelu svoju ekipu, ne odredene ljude.
Sulla je napisao/la:
Natječaj nema što skrivati. Imaš listu svih upisanih tvrtki i sve informacije na erepubliku, i imaš kriterije po kojima sam birao.
Objektivan... teško da je išta objektivno (filozofski rečeno), ali sigurno nisam "kompić" hrvatskimsvežderima. Probaj ih pitati.
No svejedno, ne kužim odakle tolika ljutnja. Već sam rekao da je vaša kompanija dovoljno dobra da bi mogli dobiti subvenciju (ako ne ovaj, onda drugi put), a vi očito niste nikome ljubili stopala. Mene osobno nije briga što ste me napali i bili bi nagrađeni kad bi nastavili dobro poslovanje, ali eto, sad ste zahebali i roby je odlučio zaustaviti ovakvo subvencioniranje.
Država pomaže i pomagat će, no ne mora nužno financirati tvrtke na ovaj način, i to baš tvoju tvrtku za upgrade, novcem u kojem nemaš udjela ili je vrlo mali (osim ako si dobrovoljno donirao gold HNB-u, no to je druga priča).
@baaron
Pa vidiš... ugovori obično ne vrijede mnogo u erepubliku. Ne pitaj mene zašto, no tako je.
Upravo zbog toga i postoji onaj jedan kriterij koji Ante stalno kritizira, treba se nekako procijeniti reputacija vlasnika i sl.
Točno zbog toga ne bi davali gold nekome tko posluje na nuli ili tko je tek otvorio tvrtku (osim za ovo zadnje - ako je riječ o nekoj osobi za koju znamo da ima veliko znanje o erepubliku).
Baš ta reputacija (ali i drugi faktori) govori hoće li se dogovorene tvrtke držati PPC-a. No uvijek može postojati greška u procjeni. To ćemo vidjeti kasnije.
Sulla ovo nije ljutnja zato što ja tebe mrzim, nego zato što tvrdim da nisi na objektivan i korektan način donio odluku o subvenciji za food sa Q2 na Q3. Najviše sam razočaran u tebe jer si slovio za poštenog čovjeka u eRepublici
Evo ti stari ČINJENICE. Svoju demagogiju sačuvaj za neke druge ovce, ne za mene...
Croatian Food Inc ima veći prosječni skill i wellness nego HrvatskiSvezderi. Dat ću ti link na onog jednog odbjeglog ako mi ne vjeruješ, pa lijepo uzmi digitron u ruke i računaj. Ako sam u krivu ispravi me. Inače priznaj da si ti u krivu.
Ako činjenica da skill i wellness ne znače ništa u tvojoj odluci, pitam te što znači? Da nije možda reputacija?
Tu neke priče o reputacijai mi prosipaš. Ajde PM-naše zaposlenike pa ih pitaj kakav je odnos prema njima? Reputacija se ne gradi na chatu i forumu ili se možda varam. To što je Antun kao jedan od vlasnika HrvatskihSvezdera, dao pun kurac rada i truda za hrvatsku vojsku, što iznimno cijenim i poštujem, ne znači da mu morate to vratit na ovaj način. Da se razumijemo ja Antuna ne optužujem za išta, nego tebe Sulla jer si na podmukao način pokušao mu se odužit za njego rad i trud, bio on toga svjestan ili ne...
To ti nije u redu jer gaziš po malim ljudima, a to će ti se odbit o glavu jednog dana...
Sucko je napisao/la:Ako vec netko otvara biznis, neka se i sam financira, ionako no sto zaradi, zaradi sebi, ne drzavi. 20 golda zaista nije malo.
U redu je da drzava regulira stanje na trzistu. Ako u Q2 ima 11 kompanija, a u Q3 3 kompanije od kojih su 2 strane. Valja potaknuti da bude jos domacih Q3 kompanija.
Pitanje je kako. Namjera moze biti dobra. Ali ovako kako sad stvari stoje izvedba je traljava do bola. I tu dolazimo na pricu o ugovorima.
Evo jedan primjer. Recimo da sam ja Mr.Evil i da ja dobijem subvenciju za Q3. Super! I ja sad kad sam na Q3 pogledam stanje na trzistu. Vidim da je minimalna cijena 9 HRK za food Q3. I ja stavim svoju cijenu na 8 HRK i kazem da sam uradio veliko djelo, a zaradjujem dnevno 3 golda. Dok PPC kaze da cijena mora biti cca 4 HRK. Tko ce mene prisiliti da stavim cijenu na 4 HRK? I tko ce me prisiliti da povecam placu radnicima? Tko? Ako se drzava koja je dala subvenciju nije osigurala ugovorom.
baaron je napisao/la:Sucko je napisao/la:Ako vec netko otvara biznis, neka se i sam financira, ionako no sto zaradi, zaradi sebi, ne drzavi. 20 golda zaista nije malo.
U redu je da drzava regulira stanje na trzistu. Ako u Q2 ima 11 kompanija, a u Q3 3 kompanije od kojih su 2 strane. Valja potaknuti da bude jos domacih Q3 kompanija.
Pitanje je kako. Namjera moze biti dobra. Ali ovako kako sad stvari stoje izvedba je traljava do bola. I tu dolazimo na pricu o ugovorima.
Evo jedan primjer. Recimo da sam ja Mr.Evil i da ja dobijem subvenciju za Q3. Super! I ja sad kad sam na Q3 pogledam stanje na trzistu. Vidim da je minimalna cijena 9 HRK za food Q3. I ja stavim svoju cijenu na 8 HRK i kazem da sam uradio veliko djelo, a zaradjujem dnevno 3 golda. Dok PPC kaze da cijena mora biti cca 4 HRK. Tko ce mene prisiliti da stavim cijenu na 4 HRK? I tko ce me prisiliti da povecam placu radnicima? Tko? Ako se drzava koja je dala subvenciju nije osigurala ugovorom.
Sa ovime su napravili jedno veliko sranje i oni su sami svjesnitoga. I onda kad se ja pobunim da su subvencije neobjektivne ispadnem lešinar, grebator, laktaroš i budala prije svega...
Gle Sunara. Svaka tebi cast, ali ne vjerujem ja ni tebi. Ljudi su na pocetku eHrvatske zaradjivali masnu lovu.
Zamisli izgovora: "Ne mozemo sniziti cijenu hrane jer radnici imaju mali wellness. Ne proizvode dovoljno." Kako je doslo do niskog wellnessa? Dolazili smo iz RSA s wellnessom 90. Padali do 40. I to bez treninga. Cak i tada, dok smo imali vecinom wellness 40, oni su zaradjivali minimalno 1 gold dnevno.
Sad se ti isti ljudi natjecu za subvenciju. Toliko o kriterijima za dodjelu subvencija. Ja bi takvima trebao vjerovati da ce sad odjednom biti posteni i postivati PPC.
Sto se ugovora tice, ugovore potpisuje cijeli svijet. Jedino se kod nas lova daje na lijepe oci.
Gle, da ponovim jos jednom. Ideja je jako dobra. I kad bi postojali kriteriji za buduce dodjele subvencija, bila bi jos bolja. Ali da nisu zabrljali, jesu.
Zamisli izgovora: "Ne mozemo sniziti cijenu hrane jer radnici imaju mali wellness. Ne proizvode dovoljno." Kako je doslo do niskog wellnessa? Dolazili smo iz RSA s wellnessom 90. Padali do 40. I to bez treninga. Cak i tada, dok smo imali vecinom wellness 40, oni su zaradjivali minimalno 1 gold dnevno.
Sad se ti isti ljudi natjecu za subvenciju. Toliko o kriterijima za dodjelu subvencija. Ja bi takvima trebao vjerovati da ce sad odjednom biti posteni i postivati PPC.
Sto se ugovora tice, ugovore potpisuje cijeli svijet. Jedino se kod nas lova daje na lijepe oci.
Gle, da ponovim jos jednom. Ideja je jako dobra. I kad bi postojali kriteriji za buduce dodjele subvencija, bila bi jos bolja. Ali da nisu zabrljali, jesu.
Prvenstveno, problem je sto subvencije idu odredenima, ne svima, onda se ostali osjecaju ugrozenima, i pocnu osjecati mrznju. Vec sam gore naveo jedan primjer.
Sucko je napisao/la:Prvenstveno, problem je sto subvencije idu odredenima, ne svima, onda se ostali osjecaju ugrozenima, i pocnu osjecati mrznju. Vec sam gore naveo jedan primjer.
Nije problem što se dijele subvencije, nego je problem što nitko nije dao truda i napisao kriterije po kojima se boduje natječaj što bi bilo normalo. I onda kada se ja bunim jer mi nisu dali brojke po kojima su dodjelili subvencije kreće se sa izrazima: lešinar, muktaroš, nisi s nama od početka, ti ne voliš eHrvatsku, nisi ništa uložio u državu, igraš mjesec dana, nemaš pojma o ičemu...
a to je stvarno jadno
Pustite priče o ugovorima. Trenutno je premali broj admina da bi se svaki ugovor mogao ispoštovati. Ja sam izgubio 11golda prije par dana, a imao sam ugovor.
John Vorsha- Broj postova : 89
eRepublik lokacija : Croatia, Central Croatia
Registration date : 22.09.2008
Ante Sunara je napisao/la:Sulla ovo nije ljutnja zato što ja tebe mrzim, nego zato što tvrdim da nisi na objektivan i korektan način donio odluku o subvenciji za food sa Q2 na Q3. Najviše sam razočaran u tebe jer si slovio za poštenog čovjeka u eRepublici
Evo ti stari ČINJENICE. Svoju demagogiju sačuvaj za neke druge ovce, ne za mene...
Croatian Food Inc ima veći prosječni skill i wellness nego HrvatskiSvezderi. Dat ću ti link na onog jednog odbjeglog ako mi ne vjeruješ, pa lijepo uzmi digitron u ruke i računaj. Ako sam u krivu ispravi me. Inače priznaj da si ti u krivu.
Ako činjenica da skill i wellness ne znače ništa u tvojoj odluci, pitam te što znači? Da nije možda reputacija?
Tu neke priče o reputacijai mi prosipaš. Ajde PM-naše zaposlenike pa ih pitaj kakav je odnos prema njima? Reputacija se ne gradi na chatu i forumu ili se možda varam. To što je Antun kao jedan od vlasnika HrvatskihSvezdera, dao pun kurac rada i truda za hrvatsku vojsku, što iznimno cijenim i poštujem, ne znači da mu morate to vratit na ovaj način. Da se razumijemo ja Antuna ne optužujem za išta, nego tebe Sulla jer si na podmukao način pokušao mu se odužit za njego rad i trud, bio on toga svjestan ili ne...
To ti nije u redu jer gaziš po malim ljudima, a to će ti se odbit o glavu jednog dana...
Isto tako je činjenica da nisi imao 10 radnika u samoj tvrtci
I opet strawman... skill i wellness JESU važni. Nisam nigdje to osporio i naveo sam ih u kriterijama za odabir. Također nisam osporio da imaju veći prosječni skill, no bez svih radnika nisu imali veću produktivnost.
Sad vidim da si promijenio priču LOL, bilo je i vrijeme da si skužio da nemam nikakvu vezu s Antunom. Hajde valjda ćeš u međuvremenu skužit i da su Svežderi zaslužili subvenciju.
No zanimljivo je, sad sam na "podmukao" način nagradio nekoga za znanje i aktivnost u zajednici. Što je tu podmuklo ? Većina tvrtki su bile približno kvalitetne, trebali su postojati i nekakvi dodatni kriteriji. I sam kažeš da je to dobar igrač.
Reputacija se gradi svugdje, no kako ću ja znati da ti imaš reputaciju ako nisi aktivan na forumu, chatu, člancima i slično ? Za tebe znam da si inače aktivan, i bio si jedan od glavnih konkurenata za subvenciju, no bilo je još 10 vlasnika, od kojih sam možda jednog znao.
baaron je napisao/la:Gle Sunara. Svaka tebi cast, ali ne vjerujem ja ni tebi. Ljudi su na pocetku eHrvatske zaradjivali masnu lovu.
Ok, kakve onda imaš primjedbe na ove dobitnike subvencije ? Ja nisam vidio da su oni tako gadni profiteri kao što ih ti prikazuješ.
Sulla je napisao/la:
Isto tako je činjenica da nisi imao 10 radnika u samoj tvrtci
I opet strawman... skill i wellness JESU važni. Nisam nigdje to osporio i naveo sam ih u kriterijama za odabir. Također nisam osporio da imaju veći prosječni skill, no bez svih radnika nisu imali veću produktivnost.
Sad vidim da si promijenio priču LOL, bilo je i vrijeme da si skužio da nemam nikakvu vezu s Antunom. Hajde valjda ćeš u međuvremenu skužit i da su Svežderi zaslužili subvenciju.
No zanimljivo je, sad sam na "podmukao" način nagradio nekoga za znanje i aktivnost u zajednici. Što je tu podmuklo ? Većina tvrtki su bile približno kvalitetne, trebali su postojati i nekakvi dodatni kriteriji. I sam kažeš da je to dobar igrač.
Reputacija se gradi svugdje, no kako ću ja znati da ti imaš reputaciju ako nisi aktivan na forumu, chatu, člancima i slično ? Za tebe znam da si inače aktivan, i bio si jedan od glavnih konkurenata za subvenciju, no bilo je još 10 vlasnika, od kojih sam možda jednog znao.
Sulla i Roby je reko da si napravio traljav posao, pomiri se s tim. Više neću raspravljat s tobom jer vidim da si zapeo za onih 10 radnika. Budi bar korektan i reci da si prijave pogledao na prvi i zadnji dan pa će ljudima bit jasno kakav si posao napravio. A u dva dana tvrtke promjene polovicu radnika, u dva dana države propadaju, a to što su moja 2 radnika išla u rat dizat wellness tebi očito ništa ne znači pa si lijepo ti nastavi pričat priče nekome drugome, a nemoj meni mazat oči. Ja ti nisam ovca da ću se klanjat, veliko Sulli ili velikom Roby-ju valjda ti je to jasno, a bilo bi i vrijeme da prestanete nabijat judima na nos kako ste vi stvorili eHrvatsku, kako ste potrošili 500 svoga golda samo da nama bude bolje. Sve je to na mjestu, ali time samo šaljete poruku da su svi eHrvati vaši vječni dužnici i da vi neosporni vođe ovoga naroda i da ste nadasve nepogriješivi.
zašto uopće iči nekom pomagati da je država dala svim igračima jednako golda opet bi se bunili i nebi bilo dobro
jednostavno država treba svoje firme nadogradit zaposlit radnike i rušiti cijenu hrane i graina
pa kada budu svi pred bankrotom onda će svi željeti dogovor o tome kako dalje
jednostavno država treba svoje firme nadogradit zaposlit radnike i rušiti cijenu hrane i graina
pa kada budu svi pred bankrotom onda će svi željeti dogovor o tome kako dalje
Nizzde- Broj postova : 162
Registration date : 14.12.2008
Slazem se, ako netko otvara kompaniju, otvara je na vlastiti trosak, i profit ide njemu, ne drzavi. Drzava taj novac moze utrositi na druge stvari, kao prvo, izgradnja bolnica i sistema.
Ante Sunara je napisao/la:Sulla i Roby je reko da si napravio traljav posao, pomiri se s tim. Više neću raspravljat s tobom jer vidim da si zapeo za onih 10 radnika. Budi bar korektan i reci da si prijave pogledao na prvi i zadnji dan pa će ljudima bit jasno kakav si posao napravio. A u dva dana tvrtke promjene polovicu radnika, u dva dana države propadaju, a to što su moja 2 radnika išla u rat dizat wellness tebi očito ništa ne znači pa si lijepo ti nastavi pričat priče nekome drugome, a nemoj meni mazat oči. Ja ti nisam ovca da ću se klanjat, veliko Sulli ili velikom Roby-ju valjda ti je to jasno, a bilo bi i vrijeme da prestanete nabijat judima na nos kako ste vi stvorili eHrvatsku, kako ste potrošili 500 svoga golda samo da nama bude bolje. Sve je to na mjestu, ali time samo šaljete poruku da su svi eHrvati vaši vječni dužnici i da vi neosporni vođe ovoga naroda i da ste nadasve nepogriješivi.
Jel znaš što je on mislio pod tim da sam napravio traljav posao (ja znam) ?
Da, mijenjaju, ali i sam si rekao da je bitan samo zadnji dan (a ja nisam gledao samo zadnji dan). Zašto bih odabrao tvrtku koja je izgubila 2 dana u tom roku ako postoji tvrtka približnog skilla koja je zadržala 10 radnika ?
Ja ne govorim da sam potrošio 500 golda niti govorim da sam neosporan vođa ili da ste mi vi dužnici. Jednostavno branim svoj odabir tvrtke, s kojim se nažalost ne možeš pomiriti čak i suočen s činjenicama
Sucko je napisao/la:Slazem se, ako netko otvara kompaniju, otvara je na vlastiti trosak, i profit ide njemu, ne drzavi. Drzava taj novac moze utrositi na druge stvari, kao prvo, izgradnja bolnica i sistema.
Upravo to! Vlasnik/ci sam/i ulaze u biznis i sam/i ulažu i prikupljaju novac. Ako nemaju, treba se nekako uspostavit HNB da se može posudit određeni dio novca uz neke kamate. To treba osposobit što prije, tu i država profitira naravno.
Iako shvaćam ovaj postupak vlasti, ne slažem se s njime.
Stranica 1 / 1.